Körfez seferleri başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yaz hayata geçirdiği Körfez Seferleri, 5 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek törenle yeniden başlatılıyor.

GÜNDEM 3.07.2025 15:44:00 0
Körfez seferleri başlıyor

sdafasdf

 

700 yolcu kapasiteli modern yolcu gemisiyle yapılacak olan seferler, her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek.



Deniz ve göllere toplam 277 kilometre kıyısı bulunan Bursa’nın sahil kenti özelliğini öne çıkartmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yaz başlatılan Körfez Seferleri, 5 Temmuz Cumartesi günü Mudanya İskelesi’nde düzenlenecek törenle tekrar başlatılıyor. BURULAŞ tarafından Mudanya-Tirilye, Mudanya-Gemlik, Gemlik-Kumla arasında yapılacak seferlerle, vatandaşlar hem denizin keyfini çıkartacak hem de zamandan tasarruf ederek seyahat edebilecek. 700 yolcu kapasiteli, açık ve kapalı alanlara sahip yolcu gemisiyle yapılacak deniz ulaşımı, her hafta Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri saatli ve tarifeli olarak gerçekleştirilecek. Biletler gemi içerisinde satılırken, binişler BursaKart veya kredi kartı kullanılarak yapılabilecek. Sefer saatleri ve ücretleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.burulas.com.tr adresinden ulaşabilir.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentte yıllardır konuşulmasına rağmen hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımını geçtiğimiz sene başlattıklarını, bu sene de geliştirerek devam ettirdiklerini söyledi. Kent içinden ve İstanbul’dan BUDO ile gelenlerin bu hizmetle kolayca Tirilye ve Gemlik’e ulaşabileceğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, kente gelen yerli ve yabancı misafirlerin Bursa’yı yakından tanıma imkanı bulacağını ifade etti. 5 Temmuz Cumartesi gününden itibaren seferlerin başlayacağını dile getiren Başkan Bozbey, “Körfez seferleri, Bursa'nın turizmine katkı sağlayacak ve kentin deniz kimliğini ön plana çıkartacaktır. Halkımızı, 700 yolcu kapasiteli, açık ve kapalı alanlara sahip modern yolcu gemisiyle denizin keyfini çıkartmaya davet ediyorum” dedi.

 

Haber: Kerem Kaplan

Kamera: Hüseyin Kaplan

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Yükleniyor