Koronaya Karşı “Güvenli Alan” Oluşturuldu

Osmangazi Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı kurum bünyesinde “Güvenli Alan Sertifikası” almak için çalışma başlattı.

BURSA HABER 30.04.2021 15:00:00 0
Koronaya Karşı “Güvenli Alan” Oluşturuldu

Başkan Mustafa Dündar, “Amacımız, vatandaş ve personel yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda daha güvenli ve sağlıklı hizmet sunabilmek” diye konuştu.

Koronavirüs ile mücadelede sergilediği başarılı çalışmalarla Avrupa Şehirler Birliği EUROCITIES’in örnek belediye olarak gösterdiği Osmangazi Belediyesi, salgının yeniden endişe verici rakamlara yükseldiği bu günlerde, ‘Güvenli Alan Sertifikası’ almak için bakanlık tarafından yetkilendirilen RoyalCert isimli firma ile protokol imzaladı. Sağlık Bakanlığı tarafından turizm işletmelerine yönelik getirilen ‘Güvenli Alan Sertifikası’ almak için girişimde bulunarak, salgına karşı alınan tedbirler ve yürütülen mücadelesini tescil ettirmek isteyen Osmangazi Belediyesi, vatandaşa sağlıklı ve güvenli hizmet sunmayı hedefliyor. 

Belediye olarak bulaş riskini ortadan kaldırmak için her türlü önlemi aldıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Salgının görüldüğü ilk günden itibaren adeta seferlik ilan ettik. İlçe genelinde vatandaşların sık kullandıkları park, meydan, cadde, çarşı, ibadethaneler, okul ve işyerleri düzenli şekilde dezenfekte edildi, edilmeye devam ediyor. İlk günden itibaren belediyemize gelen vatandaşlarımızın ateşini ölçüyoruz, maske kontrolü yapıyoruz. Almak için girişimlerimizi başlattığımız Güvenli Alan Sertifikası ile koronavirüse karşı gerekli önlemleri aldığımızı, uygulama noktasında da aynı özeni gösterdiğimizin vatandaşlar tarafından da bilinmesini istiyoruz. Güvenli Alan Sertifikası ile bunu bir anlamda resmiyete dökmüş olacağız. Alınan bu belge ile vatandaşların ve çalışanların yoğun bulunduğu alanlarda, vatandaşın güvenliğini artırmanın yanı sıra, personelin de rahat bir şekilde çalışmasını sağlamış olacağız" diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

PKK silahları yaktı: İşte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Srebrenitsa’da sessiz kalanlar Gazze’de de susuyor"

Bahçeli'den ilk açıklama: "Türkiye terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir"

Pastırmadan boya çıktı! Bakanlık gıda skandallarını açıkladı

Belediye personeline farkındalık eğitimi

Bursa'da kızılgeyik fotokapanla görüntülendi

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

PKK silah bırakıyor: “Terörsüz Türkiye” sürecinde tarihi adım!

LGS sonuçları açıklandı

Ev tekstili sektörü tek yürek oldu

Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu

Özgür Özel 412 belediye başkanıyla bir araya geldi

İletişim Başkanlığı'nda devir teslim

İnegöl TBMM'ye damgasını vurdu

Bir konkordato bin kırılma!

Bursa Yuvam’da kayıtlar başladı

Şeref Demir: "Olumsuzluklara rağmen üretmeye devam ediyoruz"

İbrahim Burkay: “Ortak aklın ve dayanışmanın gücüne inanarak geleceğe yatırım yaptık”

Yılın ilk yarısında 1,4 milyonun üzerinde gayrimenkul satıldı

Yükleniyor