KOSGEB'in İstihdamı Koruma Destek Programı'nda yapılan düzenlemeyle birçok firma daha başvuru hakkı kazandı. İmalat sanayisinin emek yoğun sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin iş gücünü koruyabilmesi amacıyla hayata geçirilen program, sektördeki iş sürekliliğinin desteklenmesi ve ekonomik canlılığın sürdürülebilirliğini sağlamak adına önemli bir adım olarak görülüyordu. Ancak, programın ilk düzenlemesinde, yalnızca Mobilya, Tekstil, Giyim ve Deri imalatı yapan işletmelerin destekten yararlanabildiği belirtilmişti. Bu durum, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından fark edilerek gündeme getirilmişti.
İTSO'nun hızlı müdahalesiyle, KOSGEB Başkanlığı, destek programında değişikliğe giderek, merkez veya şubelerinin yan faaliyetlerinden herhangi biri desteğin kapsamında olan firmaların da başvuru yapabilmesinin önünü açtı. Bu değişiklik, sadece İnegöl ve Bursa'yı değil, Türkiye genelinde çok sayıda işletmenin KOSGEB'in istihdamı koruma desteğinden faydalanmasına olanak sağlamış oldu.
Yeni düzenleme ile, Mobilya, Tekstil, Giyim ve Deri sektörlerinde faaliyet gösteren ve ana veya yan faaliyet olarak NACE Kodu 'İmalatçı' olan işletmeler, 2024 yılının son üç ayındaki istihdam düzeylerini 2025'te korudukları takdirde, 12 ay boyunca her bir çalışana aylık 2.500 TL destek alabilecekler.
İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "KOSGEB'in desteklerini başta sanayicilerimiz olmak üzere tüm firmalarımız için çok önemli buluyoruz. Odamız bünyesinde KOSGEB Temsilciğimizle üyelerimize bu destekler hakkında bilgi veriyor ve başvuru konusunda ücretsiz hizmet sağlıyoruz. Bu değişiklik, birçok firmamızın destekten yararlanmasına imkan tanıyacak ve bölgemizin ekonomik dinamizminin korunmasına katkı sunacaktır." dedi.
Uğurdağ, düzenlemede emeği geçen başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve KOSGEB Başkanına tüm üyeleri adına teşekkürlerini iletti.