KOSOVA ŞEHİDİ PADİŞAH UNUTULMADI

SULTAN MURAT HÜDAVENDİGAR HAN KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

KOSOVA ŞEHİDİ PADİŞAH UNUTULMADI
/kanal16haber.com/2017-6/24/124203359b.mp4
GÜNDEM 24.06.2017 11:40:16 0

 

Osmanlı Devleti´nin 3. padişahı olan, sultan unvanını devlette ilk defa kullanan ve 1. Kosova Savaşı´nda şehit edilen 1. Murat, Bursa´daki kabri başında dualarla anıldı.1. Kosova Savaşı´nda bir Sırp asker tarafından hançerlenerek şehit edilen Murat Hüdavendigar´ı anmak için Osmangazi ilçesi Çekirge semtinde bulunan Hüdavendigar Külliyesi´nde tören düzenlendi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, burada yaptığı konuşmada, Murat Hüdavendigar´ı diğer Osmanlı padişahlarından ayıran bazı temel özellikler olduğunu söyledi.
Murat Hüdavendigar´ın denizin karşısına geçen padişah olarak da bilindiğini hatırlatan Dündar, "Edirne´nin ikinci başkent olmasına yönelik ilk adımı atan padişah, Kosova Savaşı´nda ilk defa topu kullanan padişah. Yani devletin temellerini atıyor, devleti yeniden dizayn ediyor, yeniden yapılandırıyor. Yeniçeri Ocağı´nı kuruyor ve Balkanlar´a kadar giderek barışı, huzuru ve güzelliği oraya götürüyor.´´ dedi.
Törene, eski Osmangazi Kaymakamı ve yeni Iğdır Valisi Enver Ünlü, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Kabirde yapılan duaların ardından sahne alan mehter takımı, vatandaşlarca ilgiyle izlendi. Programın sonunda katılımcılara iftar verildi.