Tarih: 08.07.2014 18:02

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Milyonlarca adayın beklediği KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları bugün başladı. ÖSYM, daha önce 30 Haziran olarak açıkladığı KPSS başvuru tarihini 8 Temmuz`a ertelemişti. 

ÖSYM`den yapılan açıklamaya göre, Kamu Personel Seçme Sınavı ön lisans düzeyinde 27 Eylül, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ise 18 Ekim`de yapılacak.

Sınava başvuru işlemleri 24 Temmuz`da sona erecek ve bu süre uzatılmayacak. Başvuruların yürütüleceği merkezler, ÖSYM`nin internet adresinde yayımlanacak.

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans`a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınavla Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine katılmak için başvuru yapmaları gerekiyor. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adaylar, sınavlara katılamayacak.

Adayların başvuru öncesi sınav ücretini yatırmış olması gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli değil. Sınav ücretini yatırmış olsa bile sınava başvuru işlemini, kılavuzda ya da duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların sınava katılmaları mümkün olmayacak.   

Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacak internetten bireysel başvurular  24 Temmuz`da saat 23.59`da sona erecek. Adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, süresi içinde ÖSYM`nin   internet adresinden ulaşacak. 


kanal16.com.tr/arsiv/2014-7/8/121710812.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —