Küçükkayalar’dan Tiny House uyarısı: Sağlık ve çevre tehlikede

Tarım alanlarına kurulan Tiny House ve bungalov evlere, eski İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar’dan tepki geldi.

GÜNDEM 31.07.2024 13:39:00 0
Küçükkayalar’dan Tiny House uyarısı: Sağlık ve çevre tehlikede

Birçoğu tarım alanı üzerine kurulu olan ve kooperatif adı altında sektöre dönüşen Tiny House ve bungalov evlere bir tepki de önceki dönem İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar’dan geldi. Tiny House gibi yapıların tarım alanlarını tahrip etmesinin yanı sıra, ciddi sağlık ve hijyen sorununu da beraberinde getirdiğini belirten Küçükkayalar, “Bu tip evlerin kurulduğu yerlerde alt yapı yok. Suyu kuyudan çekiyorlar, atıklar için fosseptik çukuru açıyorlar, elektrik olmadığı için jeneratör kullanıyorlar. Tüm bunlar hem insan sağlığına hem de çevreye zarar veriyor” dedi. 

 

Vali Mahmut Demirtaş’ın talimatıyla, sıkı denetimlerin başladığı ve onlarca parselde sökülen Tiny House ve bungalov tipi evlere bir tepki de inşaat mühendislerinden geldi. Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Küçükkayalar, ruhsatsız evlerin tarım alanlarını tahrip etmesinin yanı sıra başka sorunları da beraberinde getirdiğinin altını çizdi. Bu tip evlerin olduğu bölgelerde alt yapı olmadığını hatırlatan Küçükkayalar, “Bu tip evlerde sağlık ve hijyen sorunları var. Su  olmadığı için suyu kuyudan çekiyorlar veya depo yapıyorlar. Ancak depo ne kadar sürdürülebilir? Elektrik olmadığı için jeneratör kullanıyorlar. Atıklar için fosseptik çukuru açıyorlar. Diyelim ki 20,30 ev var. Her bir eve bir çukur açmaları gerekirken, maliyeti düşürmek için büyük bir fosseptik çukuruyla idare ediyorlar. Tüm bunlar, hem insan sağlığına hem de çevreye zarar veriyor. Ayrıca yerleşik bir hayat için de sürdürülebilir evler değil bunlar” diye konuştu. Tiny House ve bungalov tipi evlerin yapı ruhsatı olmadığını kaydeden Kayalar, “Bu evler taşınabilir diyorlar ancak doğru değil. Taşıdığınız zaman eski yerine koyamazsınız” dedi. 

MEVCUT İMO YÖNETİMİ GÖRÜŞ BİLDİRMİYOR 

Bursa kamuoyunun duyarlılık gösterdiği, idarenin sıkı tedbirler aldığı Tiny House ve bungalov evler konusunda İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetimi sessiz kalmayı tercih ediyor. En çok inşaat mühendislerinin zarar gördüğü Tiny House konusunda  görüş istediğimiz İMO Bursa Şubesi yetkililerinden, aradan uzun zaman geçmesine rağmen geri dönüş alamadık. 

 

 

Aranan şahıs Karacabey’de yakalandı

Bursaspor yeni hocası ile kritik 3 puanı aldı!

Bursa’nın sessiz hafızası Özgen’den Fan Kulübe

Arabistan'da Bursa rüzgarı: 7 başkan tek yürek tanıtım yaptı

Eşinin ölüm haberiyle yıkıldı: “Ne olur kalk aşkım”

BTSO Meclis üyelerinden Başkan Burkay’a tam destek

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeşil-beyazlılar Arnavutköy karşısında galibiyet peşinde: İlk 11 belli oldu!

Başkan Yılmaz: Projenin yüzde 45’i tamamlandı

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Afganistan'da karanlık dönem: Kız çocuklarına eğitim yasaklandı

Kırmızı bültenle aranan 13 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yenişehir tarımında dijital dönem başladı

İnegöl'de trafiğe nefes aldıran yatırım: 2017 araç kapasiteli otopark

Bursa'da ramazan öncesi fırsatçılara ceza yağdı!

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor