Tarih: 07.08.2008 00:04

KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ ÇOŞKUSU SÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

21. kültür sanat festivaline katılmak üzere İnegöl’e yabancı ülkelerden gelen halk dansları toplulukları dün yeniceli vatandaşlarla buluştu. Polonya, Macaristan, Gürcistan ve Bulgaristan’dan gelen halk dansları toplulukları ile balgöç derneği folklor ekibi en güzel halk oyunlarıyla yenice beldesi 500 evler mahallesi mümin gençoğlu meydanında yenice halkıyla buluştu.

 

Halk dansları gruplarının gösterilerini yenice belediye başkanı Ramiz yiğit, belediye meclis üyeleri ak parti belde başkanı Ahmet dinçer ve yönetim kurulu üyeleri ve yüzlerce vatandaş izledi.

 

Balgöç İnegöl şubesi yenice lokali kültür evinin önünde gerçekleştirilen Gösteriler öncesinde bir konuşma yapan yenice belediye başkanı Ramiz yiğit, yenice beldesinde sosyal belediyeciğin en güzel örneklerini sunduklarını, geçtiğimiz haftalarda yapılan sünnet şöleni, oks ye hazırlık kursları ve üniversite öğrencilerine yapılan burs yardımlarıyla ve yapılan birçok hizmetle yeniceyi kalkındırdık diye konuştu. Başkan yiğit, konuşmasında ayrıca festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen İnegöl belediye başkanı Alinur aktaş ve kültür sanat komisyonuna teşekkür etti.

 

Balgöç derneği başkanı Alâeddin kırcalı da bir konuşma yaptı. ,

 

Programın açılışında balgöç derneği folklor ekibi sahne aldı.

 

Daha sonra ise Polonya, Macaristan, Gürcistan ve Bulgaristan’dan gelen halk dansları toplulukları kendi yörelerinin halk danslarından en güzel örnekleri yeniceli vatandaşlar için sundu.

 

Halk dansları gruplarının gösterileri yenicelilerden büyük alkış aldı.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —