Kültür Akademisi’nden yaz dönemine renkli kapanış

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel sanatsal projelerinden biri olarak hayata geçirilen Kültür Akademisi’nin yaz dönemi, yoğun bir katılımla yapılan belge töreni ile sona erdi.

KÜLTÜR SANAT 10.09.2021 11:06:00 0
Kültür Akademisi’nden yaz dönemine renkli kapanış

Kültürün ve sanatın sivil akademisi olarak devam eden Sanat Seminerleri Türk Halk Kültürü, Türk Müziği, Görsel Sanatlar, Sinema, Mimari, Yazılı ve Sözlü Türk Edebiyatı, Sanat Tarihi ve Şehir Medeniyeti konularında yaz döneminde ilk kur öğrencileriyle sağlık tedbirlerine uygun olarak günleri alan uygulamaları gerçekleştirildi. Beşten Sonra Sanat Projesi kapsamında etkinliklerine devam eden Türk Müziği Topluluklarını temsilen ses sanatçısı Metin Ataygün ve Keman sanatçısı Feridun Kiviz’in icra ettiği Türk Sanat Müziği dinletisiyle renklenen törene sağlık tedbirleri kapsamında 90 katılımcı ve sanatsever katıldı. Bursa Kültürel Tanıtım Derneği işbirliğinde eğitimci Nihal Kaçan yönetimindeki Etkili İletişim ve Diksiyon Atölyesi 55, Yazı Uzmanı Kaligraf Hayri Tokgöz’ün eğitiminde Güzel Yazı ve Göktürkçe Atölyesi 25 katılımcıyla başarıyla dönemi kapattı.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Kültür AŞ Yönetim Kurulu üyesi Mükerrem Özdemir, Kültür Şube Müdürü Yusuf Sevinç, SGK Merkez Müdürü Aişe Kanat ile Bursa Kültürel Tanıtım Derneği Başkanı Sadık Güray da belge töreninde hazır bulundu.

 

 

 

Yaz boyunca kültürel sanatsal proje ve atölye çalışmalarına Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi salonunda devam eden Kültür Akademisinin sivil toplum kuruluşlarıyla proje ortaklığıyla sürdürdüğü Beşten Sonra Sanat Projesi kapsamında Fahri Dibekoğlu Türk Müziği Derneği, Aşk-ı Efza TSM Topluluğu, Bursa Nağme TSM Topluluğu, Uludağ Sanat Derneği Müzeyyen Senar TSM Topluluğu, Bursa Musiki Sanatı Topluluğu  her akşam halka açık olarak Türk Musikisi etkinlikleriyle vatandaşlarımıza müzik dolu akşamlar yaşattılar.

 

Eylül ayı itibariyle hem Kültür Akademisi Şehir Mektebi hem de Atölyelerin on line kayıtları da açıldı. Sağlık tedbirleri kapsamında sınırlı kontenjanlı yapılacak eğitim ve etkinlikler tüm vatandaşlara açık ve ücretsiz olarak yıl boyu devam edecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Kamu görevlilerine bilgi sızdırma operasyonu

Nilüfer’de yılın yazarı Sennur Sezer oldu

İftar sonrası içilen sigaranın zararları...

Uludağ’da kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı

Bursa’da çiftçiye 927 bin liralık tohum desteği

Osmangazi Belediyesi’nde yönetim zirvesi

Bozbey’den teravih sonrası tatlı sürprizi

Bursa’da çocuklara doğru araç süren sürücü yakalandı

Bursa’da bugün iftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılacak?

Mudanya’da “3 suya 600 TL” iddiası sonrası denetim

MHP İl Başkanı Tekin’den Başkan Özel’e destek

Kestel’e değer katan yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı

Yeni Kestel Belediye yönetimi kendi hikayesini yazıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya güvenlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfus uyarısı

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Bursa’da Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 4 kat artırıldı

Bursa’da saç ekimi talebi artıyor: Doğru merkez seçimi neden kritik?

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Nilüfer Belediyesi’nden 64 mahallede erzak desteği

Terörsüz Türkiye Komisyonu raporunu tamamladı

Bursa’da deniz taştı, yollar göle döndü

Uludağ’da kar bereketi turizmi canlandırdı

Osmangazi’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Osmangazi Ramazan’a dolu dolu hazırlanıyor

Donald Trump’tan Ramazan mesajı

Bursa Nilüfer’de su kesintisi uyarısı

Gazze’de bombalar olmadan ilk sahur

Mustafa Bozbey: Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum

Bursa emniyetinden 700 personelli operasyon

Yükleniyor