Kültür Park, Bursalılar'ın fikirleriyle şekillenecek

Bursa’da dönemin Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından 391 bin metrekare alan üzerine yapılan ve 1955 yılında hizmete açılan Reşat Oyal Kültür Parkı, daha modern görünüme kavuşmak için gün sayıyor.

BURSA HABER 7.02.2022 16:13:00 0
Kültür Park, Bursalılar

Bursa’nın ‘yeşil’ imajının en önemli simgelerinden Reşat Oyal Kültür Parkı’nı eski ihtişamlı günlerine dönüştürmek amacıyla ‘ortak aklı’ devreye alan Büyükşehir Belediyesi, Bursalıların nasıl bir Kültür Park istediğini öğrenmek için anket çalışması başlattı. Ankete katılan Bursalıların görüş, öneri ve taleplerine göre en kullanışlı projenin bölgeye uygulanması hedefleniyor.

Bursa’da dönemin Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından 391 bin metrekare alan üzerine yapılan ve 1955 yılında hizmete açılan Reşat Oyal Kültür Parkı, daha modern görünüme kavuşmak için gün sayıyor. Zaman içerisinde estetik görüntüden uzaklaşan parkta, sorunlara kalıcı çözüm bulmayı ve gençlerin rağbet ettiği alanlar oluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, hazırlanacak projeyle ilgili toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alıyor.

Daha önce Kültür Park’ta faaliyet gösteren işletme sahipleri ile Uludağ ve Bursa Teknik üniversitelerinin şehir planlama, mimarlık, peyzaj mimarisi ve sosyoloji bölümlerinde okuyan öğrencilerin görüşlerini alan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de herkese açık anket çalışması başlattı.

Parkın yeniden cazibe merkezi haline gelmesi, vatandaşların parkta huzurla vakit geçirebileceği nitelikli alanlar oluşturulması amacıyla öncelikle kullanıcı ihtiyaçlarının tespit edilmesi planlanıyor. https://www.bursa.bel.tr/kulturpark-anket linki üzerinden ankete katılabilecek olan vatandaşlar, nasıl bir park görmek istediklerini bu yolla anlatmış olacak.

 

Minikler taekwondo şampiyonası Yenişehir'de yapıldı

Başkan Erkan Aydın: “Sporun kalbi Osmangazi olsun”

Balıkesir'de deprem

Özgür Özel: Gazze’de yaşananlara karşı TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz

Bursalı rapçiye silahlı saldırı!

Aktaş’tan Bozbey’e eleştiri: "İsmimizi anmadan kurdele kesti"

Bozbey AK Parti'ye geçiyor mu? Hayati Yazıcı cevapladı!

Celal Bayar kabri başında anıldı

Büyük dönüşümde ilk anahtarlar teslim edildi

Bursa'da taylar milyonluk fiyatlarla satıldı

Bursa’da iki şirket iflas etti

Özgür Özel: "AK Partili olunca serbest, CHP’li olunca tutuklu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

İnegöl’de su kesintisi!

İsrail bağlantılı gemi trafiğine kısıtlama

Bursaspor'un fikstürü belli oldu

Bursa semalarında gökyüzü şöleni: Ay, Venüs ve Jüpiter yan yana

Nilüfer’in orta yerinde provokasyona davet

Borsada tarihi rekor!

Başkan Aydın dağ yöresine çıkartma yaptı

Türkiye'nin vergi rekortmeni kadınları belli oldu

İznik Gölü’nde kaybolan 6 yaşındaki Erhan'ın cansız bedenine ulaşıldı

Sahipsiz sokak hayvanları için toplatma kararı!

Uludağ Kervansaray Otel yangınının inceleme raporu yayımlandı

Müsavat Dervişoğlu’nda tümör tespit edildi

1400 yıl önceki içtihatlar değişmeli mi?

Kreş Değil, İhmal Yuvası!

Bozbey’in transfer iddiasına AK Parti’den ilk yorum geldi!

Yenişehir tarımını ayağa kaldıracak protokol imzalandı

Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu

Yükleniyor