KURAN KURSLARINDAKİ YAŞ SINIRININ KALDIRILMASI

BAKAN FARUK ÇELİK BU ANLAMSIZ YASAĞI KALDIRILACAKLARINI SÖYLEDİ

KURAN KURSLARINDAKİ YAŞ SINIRININ KALDIRILMASI
DÜNYA 9.10.2009 23:35:37 0

Devlet Bakanı Faruk çelik geçtiğimiz günlerde yaptığı ilköğretim çağındaki çocukların Diyanet`e bağlı yaz Kur`an kurslarına katılabilmeleri için şart olan 12 yaş sınırının kaldırılacağını bildirmişti.

 

Öte yandan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, baktığı bir davada, 5. sınıfını bitirenler için tatil döneminde yaz Kuran kursları açılabileceğini öngören kanun hükmünün iptal istemi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

 

Anayasa Mahkemesi, dün yaptığı toplantıda iptal istemini reddetti.

 

Dün akşam Ankara’dan Bursa’ya dönüşünde Orhan inegöl köftecisinde mola veren Devlet baklanı Faruk Çelik, Anayasa mahkemesi’nin almış olduğu kararı YTV habere değerlendirdi.

 

Yönetim kurulu başkanımız Hasan Özdemir’e özel açıklamalarda bulunan bakan Çelik, Diyanet Teşkilat yasası hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

 

Anayasa’nın 24. maddesini esas aldıklarını ifade eden Çelik, isteyen her çocuk kanuni temsilcilerinin talebi doğrultusunda din eğitimi alabilir. Anayasa’nın verdiği hakkın elden alınması doğru değil. Bu Konuda bir zorlama yok. İsteyen çocuğunu tatile, isteyen Kuran Kursuna gönderir. Buna kimse karışamaz dedi.