Kurban Bayramı dönüşünde kilometrelerce trafik kuyruğu oluştu

Kurban Bayramı dönüşünde kilometrelerce trafik kuyruğu oluştu

GÜNDEM 9.06.2025 18:23:55 0
Kurban Bayramı dönüşünde kilometrelerce trafik kuyruğu oluştu
Bayram tatilinin sona ermesiyle dönüş yoluna çıkan vatandaşlar, Kocaeli’deki otoyol ve ana yollarda kilometrelerce trafik kuyruğu oluşturdu. Yollarda radar ve yol kontrol uygulamaları artırılırken, oluşan trafik havadan görüntülendi.
Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşlar, tatilin son gününde dönüş yolculuklarını sürdürüyor. Dönüşlerin aynı güne denk gelmesi nedeniyle birçok noktada yoğunluk kaçınılmaz hale geldi. Özellikle İstanbul’a dönüş güzergahlarındaki bazı arterlerde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan İzmit Bekirdere Rampası, Şekerpınar mevkisi ile D-100 Karayolu’nun Çayırova kesiminde yaşanan yoğunluk sebebiyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.
Yoğun trafiğe ek olarak otoyol ve anayollarda trafik ekipleri de kontrollerini sıklaştırdı. Emniyet güçleri, hız denetimleri ve emniyet şeridi ihlalleri başta olmak üzere birçok noktada denetim gerçekleştirdi. Radar uygulamalarıyla hız limitlerine uyulup uyulmadığı da yakından takip edildi. Sürücülere emniyet kemeri ve cep telefonu kullanımı gibi konularla ilgili uyarılarda bulunuldu. Sürücüler, uzun yolculuklarda dikkatli olmaları konusunda sık sık anonslarla uyarılırken, yetkililer aşırı hızdan, uykusuz araç kullanmaktan ve dikkatsizlikten kaçınılmasını istedi. Trafik yoğunluğu sebebiyle bazı sürücüler alternatif güzergahlara yönelmek zorunda kaldı ancak bu yollar da kısa sürede doldu. Bayram dönüş yoğunluğunun gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Gazze'de ölü sayısı 55 bin 706'ya yükseldi

Kaydıraktaki demirlere bacakları sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

HSK Kararnamesiyle 3698 hakim ve savcının görev yeri değişti

İnegöl’den Türkiye’ye: Amperino'nun elektrikli devrimi

Yeşil-Emir Sultan hattında tarihi dönüşüm

“Burkay: Değişimi okumak yetmez, uyum sağlamak gerek”

Başkan Bozbey: ‘’Kuralsız satış yapanlara asla taviz vermeyeceğiz’’

Bursa'da su zammına Cumhur İttifakı'ndan ret kararı!

CHP'li 81 il başkanından ortak açıklama: "Kayyum ya da butlan kararını tanımayacağız"

İran İsrail'i füzelerle vurdu!

Yaz tatili zili çaldı: 20 Milyon öğrenci karnelerini aldı

Akaryakıt fiyatları uçuşta: Yeni zam yolda

Yenişehir'e modern heykel kavşağı projesi başlıyor

Bilim ve teknolojiyle yol alanlar, dogmalarla geride kalanlar

Tarihi aksta ilk adımlar atıldı

Türkiye-Azerbaycan kardeşliği Kahramanmaraş’ta yeniden tezahür etti

TCMB politika faizini sabit tuttu

İsrail-İran gerilimi büyüyor: Hamaney’den sert açıklama

Muharrem İnce CHP'ye mi dönüyor?

TBMM'de gerginlik: Bursa milletvekilleri arasında kavga çıktı!

5 bin nüfusu aşan yerleşimlere belediye kurulabilecek

İran İsrail'i füzelerle vurdu!

Mayıs ayında konut satışları arttı

İsrail Kabinesi sığınakta toplanacak

İyi Parti lideri Dervişoğlu asgari ücret talebini açıkladı

Özgür Özel’e saldıran şahıs için iddianame hazır!

BEBKA’dan yatırıma yeni yol haritası

Başkan Burkay: “Teknoloji ve yenilikçilik Bursa’nın genetik kodlarında var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu: Asgari ücrete ara zam var mı?

Gazze'de ölü sayısı 55 bin 637'ye yükseldi

Yükleniyor