KÜTAHYALILAR, DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU

??BİR TOPLUM MAYASI KÜLTÜR VE ADETLERİDİR

KÜTAHYALILAR, DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU
27.05.2008 00:09:50 0

 

İnegöl Domaniçliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen 2. Geleneksel Kütahyalılar Gecesi programı, geçtiğimiz Pazar akşamı kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

 

Kütahyalılar gecesine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Gecenin açış konuşmasını yapan Domaniçliler Kültür Derneği Başkanı Mesut Yeşil, “Atatürk bizlerden kültürümüze sahip çıkmamızı istemiştir.  Bir toplumun mayası kültürdür, adetleri, gelenekleri, töresidir. Bizim kültürümüzün güzelliği yüce Dinimizin güzelliğinden gelir. Her topluluğun kendine has kültürü var. Bizlere düşen, gelecek kuşaklara gelenek, görenek ve adetlerimizi aktararak yaşatmaktır” dedi.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da kısa konuşmasında, İnegöl’de, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden, ayrıca Balkanlar ve Kafkaslardan gelen insanların birlik beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşadıklarını ifade ederek “Bu insanlar hem İnegöl’e hizmet ediyor hem de kültürlerini yaşatmaya çalışıyorlar. Biz de Belediye olarak yöresel derneklerimizin çalışmalarına elimizden geldiği kadar destek oluyoruz dedi.

 

Dernek üyelerinden Hasan Kandıra’nın Nasrettin Hoca canlandırmasının ardından Esma Bağcı okuduğu şiirle salında duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Türk Halk Müziği sanatçısı Tevfik Özşahinler’in okuduğu türkülerin ardından, derneğin Kız ve Erkek folklor ekipleri, Domaniç yöresi halk oyunlarından örnekler sundular. Gece, Derneğe gelir elde etmek amacıyla düzenlenen, sürpriz hediyelerin yer aldığı hediye çekilişi ile son buldu.