LGS tercih sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

EĞİTİM 22.07.2024 10:15:00 0
LGS tercih sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin yüzde 96,21’i tercihlerine yerleşti.


28 Haziran - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında 1 milyon 13 bin 239 öğrenci, merkezî sınavla öğrenci alan okullar ile yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Böylece ilk yerleştirmede öğrencilerin yüzde 96.21'i tercihlerine yerleşti.

Sınavlı okullarda doluluk oranı yüzde 97.42

Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97,42 olarak gerçekleşti.

Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde fen liselerindeki 39 bin 720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9 bin 480 kontenjanın tamamı doldu. 

Anadolu liselerinin doluluk oranı yüzde 99.66  

Anadolu liselerinde bulunan 67 bin 390 kontenjana 67 bin 167 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,66 oldu. 

İHL'lerin doluluk oranı yüzde 95

Anadolu imam hatip liselerinde bulunan 43 bin 268 kontenjana 41 bin 135 öğrenci yerleşti ve bu okul türünün kontenjanlarındaki doluluk oranı yüzde 95,07 oldu.

Meslek liselerinin doluluk oranı yüzde 93.26

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde bulunan 42 bin 490 kontenjana 39 bin 627 öğrencinin yerleşmesiyle doluluk oranı yüzde 93,26 olarak gerçekleşti. 

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı bulunan depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı. Bu kapsamda açılan kontenjanlara başvuran öğrencilerin tamamı tercihlerine yerleştirildi. 

Yerel yerleştirmede öğrencilerin yüzde 95.77'si ilk üç tercihinden birine yerleşti

Merkezî ve yerel yerleştirmede tercih sırasına göre yerleşme durumu ise şöyle gerçekleşti: Merkezî yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yüzde 72.64'ü ilk üç tercihinden birine yerleşti. 

Yerel yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yarısından fazlası ilk tercihine yerleşirken öğrencilerin yüzde 95,77'si ise ilk üç tercihinden birine yerleşti. 

Nakil işlemleri iki dönemde yapılacak

Sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem hâlinde yapılacak. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler.

Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek suretiyle en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Nakil süreci

Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 22 - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 29 Temmuz'da açıklanacak.

İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.  

6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında alacak. 26 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

Marmara’da deprem riski bitti mi?

İbrahim Burkay: “Planlamadığınız hiçbir süreci yönetemezsiniz”

"Depreme kim, nerede, nasıl yakalandı?"

Başkan Burkay: “Geleceği planlamazsak, geçmişin hatalarıyla yüzleşiriz”

Osmangazi Belediyesi’nden hayvan katliamına açıklama: "Organize bir operasyon"

İstanbul depreminde yaralı bilançosu: Balkondan atlayan 151 kişi yaralandı

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Başka bir deprem riski yok

Marmara'da 4,9 Büyüklüğünde deprem

İstanbul'da yaşanan 6.2'lük deprem sonrası halk sokakta

İstanbul'daki büyük deprem anları canlı yayında

Valilikten deprem açıklaması: Olumsuz durum yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'daki depremlere ilişkin açıklama

İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem

Marmara Denizi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem

Konut kredi hacmi 551,7 milyar lirayı aşarak rekor kırdı

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram: 23 Nisan

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında "inşaat ruhsatı için 1 milyon dolar rüşvet istendiği" iddiası

Trump'tan Çin'e vergi indirimi sinyali

Kamuda servis araçlarında tasarruf adımı: Yaş sınırı 21’e yükseltildi

Brent petrolün varili 68,02 dolardan işlem görüyor

Bakan Tunç: Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bağımsızlığımıza sahip çıkacaklar

Bakan Yerlikaya: Çocuklarımızın umutlarını büyütmeye devam edeceğiz

Cevdet Yılmız: Gazi Meclis'imiz, Türkiye Yüzyılı mücadelemizin en sağlam teminatı ve ilham kaynağıdır

Van’da trafik kazası: 6 ölü, 8 yaralı

23 Nisan'da ulaşım ücretsiz olacak

Ercan Özel:"Bu özel günde iki önemli gururu bir arada yaşıyoruz"

Özgür Özel: İnsanlar, İmamoğlu aleyhinde tanıklığa zorlanıyorlar

İnegöl’de 23 Nisan rüzgârı esti

Kireçtepe Şehitliği’nde Bursa’nın vefa duruşu!

Bahçeli: "Silahlar gömülecek, demokratik siyasetin perdesi kapanmamak üzere açılacak"

Yükleniyor