Lise öğrencilerinin geliştirdiği robot denizleri tertemiz yapacak

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde eğitim gören lise öğrencileri, uzaktan kumanda ile kontrol edilen deniz temizleme robotu geliştirdi.

TEKNOLOJİ 19.12.2021 14:36:00 0
Lise öğrencilerinin geliştirdiği robot denizleri tertemiz yapacak

  Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan özel bir lisenin öğrencileri, temiz bir dünya hedefiyle projeler geliştiriyor. Bu kapsamda öğrenciler, yazılım ve çizimlerini kendilerinin yaptığı 'Koridoras' adını verdikleri deniz temizleme robotu üretti. Öğrencilerin geliştirdiği robot, uzaktan kumanda ediliyor ve denizdeki pislikleri haznesinde topluyor. Öğrenciler şimdi de robotun uzaktan kumanda haricinde otonom olarak yani kendi kendisine denizde dolaşarak temizlik yapabilmesi için çaba sarf ediyor. 


   
  “Dünyayı daha güzel bir hale getirebileceğimizi düşünüyoruz” 
  Koridoras adı verilen proje hakkında bilgi veren 16 yaşındaki lise öğrencisi Efe Budakoğlu, "Aslında bizim üzerine en çok uğraştığımız projelerden biri. Çünkü oldukça kapsamlı bir proje. Bu projeyi yapma amacımız aslında denizdeki pislikleri, özellikle müsilajı görmemizdi ve bunun üzerinden biz de çalışmaya devam etmeye karar verdik. Sonuç olarak prototiplerden sonra Koridoras adını verdiğimiz robotumuz ortaya çıktı. Biz bu robotun yapımında öncelikle bir prototip hazırladık. Ondan sonra Türk Alman Üniversitesi’yle birlikte mentörler aracılığıyla konuşmaya başladık. Mentörlerimizle birlikte görüntü işleme üzerine kodlar yazdık.

Bir uygulamadan da 3 boyutlu çizimini yaptık. Sonrasında çizdiğimiz robotu sanayide yaptırdık ve yazdığımız kodlarla birlikte bu robot üzerinden görüntü işlemeye başladık. Şu an yaptığımız bu robot, plastiği, metali kendisi tanımlayabiliyor. Bu sayede maddeyi ayırt edebiliyor. Oldukça fazla maddeyi de toplayabiliyor. Şu anlık uzaktan kumanda ediyoruz robotumuzu ancak ilerletmeyi, üzerinde çalışmayı düşünüyoruz.

Bu sayede otonom adını verdiğimiz bir şekilde robotun kendi kendine de temizlik yapabileceğini düşünüyoruz. Biz öncelikle insanlarla el ele verip bu projeleri geliştirmeyi sonrasında ise dünyaya bu gibi projeleri yaymayı amaçlıyoruz. Böylelikle dünyayı daha güzel bir hale getirebileceğimizi düşünüyoruz" dedi. 


        

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading