LİSELERE KAYITLAR BAŞLIYOR

KAYITLAR 12-16 AĞUSTOS TARİHLERİNDE

LİSELERE KAYITLAR BAŞLIYOR
kanal16.com.tr/arsiv/2013-8/7/101022641.mp4
GÜNDEM 7.08.2013 19:45:29 0

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, SBS yerleştirme sonuçlarına ilişkin açıklama yapıldı. Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde yerleştirme işlemlerinin, öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde açıklanan (OYP) göre gerçekleştirildiği belirtilerek, yerleştirme sonuçlarının bugün itibariyle www.meb.gov. tr internet adresinden yayımlanmaya başlandığı hatırlatıldı. Öğrencilerin TC Kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebilecekleri bildirildi.
Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin, 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17.00`ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecekleri bildirildi. Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında saat 17.00`ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecekleri duyuruldu.
Her öğrencinin kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat  17.00`ye kadar kayıt yaptırmak zorunda olduğu duyurulurken, kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceği hatırlatıldı.
Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrencilerin sınavsız öğrenci alan ortaöğretim  kurumlarına kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.