Tarih: 19.12.2019 18:09

LÖSEV anneleri üretiyor, çocukların yüzü gülüyor

Facebook Twitter Linked-in

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)Bursa Şubesi bünyesinde kurulan LÖSEV Atölye'de lösemi hastası çocukların anneleri dayanışma örneği sergiliyor. 12 kadının her gün aktif olarak çalıştığı atölyede üretilen rengarenk bez bebekler, bez çantalar ve yastıklar lösemi ve kanser hastası çocukların ailelerine umut oluyor.

 

LÖSEV Bursa Şubesi’nde çocuklarının hastalık sürecinde zor zamanlar geçiren annelerin acısını hafifletmek ve onlara istihdam sağlamak adına kurulan LÖSEV Atölye’de, toplamda 12 anne adeta bir fabrika gibi üretim yapıyor.

 

 Her gün atölyeye saat 09.00’da gelen, çocuğunun tedavisi bitmiş veya tedavinin son süreçlerindeki anneler, hem birbirlerine kader yoldaşlığı ederek sosyalleşiyor hem de üretim yapıp, para kazanarak evlerini geçindirmeye yardımcı oluyor.

 

LÖSEV Dükkan’da satılmak üzere rengarenk bez bebekler, bez çantalar ve yastıklar üreten anneler işbirliği içinde keyifli vakit geçiriyor. Kesim, dikim, yapıştırma gibi farklı görevlerde çalışan anneler, kendi çocukları iyileşmesine rağmen hala iyileşmeyi bekleyen lösemili ve kanser hastası çocuklara umut olabilmek için iyi dileklerini el emeği ürünlere işliyor.

 

Annelerin bazısı atölye açıldığından beri çalışırken, bazısı sonradan katılarak, ürettikleriyle katkı koyuyor. Bağışlarla alınan iplik, kumaş ve düğmeleri kullanan anneler, daha çok çocuğa yardım edebilmek için destek bekliyor.


19122019_da18c8134db62474a9bf.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —