LÖSEV’den büyük Anıtkabir buluşması: 40 bin kişi Ata’sının huzurunda

LÖSEV, Cumhuriyet'in 101. yılında Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'e minnet ve saygılarını sundu.

GÜNDEM 9.10.2024 11:36:00 0
LÖSEV’den büyük Anıtkabir buluşması: 40 bin kişi Ata’sının huzurunda

 

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Cumhuriyet'in gücüyle yola çıkarak, Cumhuriyet'in 101. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e minnet ve saygılarını sunmak amacıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. 5 Ekim'de gerçekleştirilen törene, LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer'in yanı sıra Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri, vakfa kayıtlı on binlerce lösemi ve kanserle mücadele eden çocuk, aileleri, iyileşmiş gençler, yetişkin kanser hastaları, bağışçılar ve gönüllüler olmak üzere toplamda 40 binden fazla kişi katıldı.

 

 

Büyük LÖSEV Ailesi, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer ve beraberindeki heyet, mozoleye LÖSEV çelengi sundu. Saygı duruşunun ardından Dr. Üstün Ezer ve lösemili çocuklarla birlikte heyet, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

 

 

Anıtkabir tören alanında 'Büyük LÖSEV Ailesi', toplu fotoğraf çekiminin ardından dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak anlamlı bir anı paylaştı. Ziyaretin ardından Anıtpark ve Anıttepe Spor Tesisleri'nde düzenlenen etkinliklerde, LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, çocuklar, aileler ve iyileşmiş gençlere seslenerek, Cumhuriyetin 101. yılında Cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, lösemili çocuklara verdikleri sözü tutarak, tedavide başarı oranını %100'e çıkarmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dr. Ezer'in konuşmasından sonra, LÖSEV’in eğitim kurumları olan LSV Eğitim Kurumları'ndan öğrenciler koro ve dans gösterileri sundu. DJ Fatih Kanmaz, DJ Serkan Kızılbayır ve Grup 5Evler'in sahne aldığı etkinliklerde, LÖSEV yetkilileri, lösemi ve kanser tedavisinde başarı oranını %100'e çıkarma taahhütlerini bir kez daha yineledi.

 

 

 

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları yazdı:  “Sevgili Atam,Türk Milleti olarak sana karşı utanç içerisindeyiz. Sizlere layık olamadık. Siz ve arkadaşlarınızın hayatlarını feda ederek kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti, TBMM'ye, ilke ve devrimlerinize sahip çıkamadık. Yokluklar içindeki şartlarda açtığınız fabrikaları satarlarken, ülkemizi kalkındıran ve dışa bağımlılıktan kurtaran kurum ve kuruluşları tek tek yok edip milleti yoksulluğa mahkum ederlerken, ne yazık ki tümünü görmezden geldik. Bizim için en önemli gördüğümüz ve saygı duyduğumuz söyleminiz olan ''Yolunda yürüyen bir yolcunun, yalnız ufku görmesi kâfi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır.'' uyarınızı asla anlayamadık. 97 sene önce, tek güvence olarak gördüğünüz Türk gençliğine hitabenizi bile yıllarca bilinçli olarak okuyamadık, önemsemedik. Bugün Türkiye Cumhuriyeti kuruluş raylarından çıkmış, sağa sola savrulmaktadır. Önümüzde buz dağları vardır ve çarpıp yok olmamak için tek çaremiz bir an önce ülkemizi tekrar kuruluş raylarına oturtmaktır. Bunun için kararlıyız. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Biz Lösemi'li çocuklarımıza söz verdik. Lösemi'de yüzde 100 tedavi başarısını yakalamak için çok çalışacağız. Atam! Size de söz veriyoruz. Ülkemizi tekrar kuruluş raylarına çekmek için mücadele edeceğiz. Bugün; günlerden 5 Ekim Cumartesi, yıl 2024. Bugün belki her şeyin başlangıcı, belki de kurtuluşumuz için son gündür. Şunu çok iyi biliyoruz ki, ''Söz Konusu Sağlık ve Vatan ise Gerisi Teferruattır.'' Sen rahat uyu Atam, emanetin LÖSEV gençliğindedir.”

 

 

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor