Lübnan’a yardım götüren Türk uçağı “Koca Yusuf” ülkeye döndü

Lübnan’da meydana gelen patlama sonrası Türkiye’den ikinci kez yardım götürmek için havalanan Türk uçağı “Koca Yusuf” ülkeye döndü.

GÜNDEM 12.08.2020 08:37:00 0
Lübnan’a yardım götüren Türk uçağı “Koca Yusuf” ülkeye döndü

Lübnan’da meydana gelen patlama sonrası Türkiye’den ikinci kez yardım götürmek için havalanan Türk uçağı “Koca Yusuf” ülkeye döndü. Uçakta bulunan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, “Arama-kurtarma ekipleri olarak AFAD ile Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerimiz, Kızılay'dan arkadaşlarımız Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın istediği tıbbi malzemelerle beraber Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda yola çıktık” dedi.


Türkiye'nin, Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlama nedeniyle Lübnan'a ikinci kez gönderdiği yardım malzemelerini taşıyan TSK'ya ait A400M tipi kargo uçağı “Koca Yusuf”, Ankara'ya döndü. Uçakla birlikte, AFAD Başkanlığı; 14 personel, ekipman, 1 Kurtarma Aracı, Sağlık Bakanlığı; 20 UMKE Personeli, 2 Acil Müdahale Ünitesi, 3 Personel Barınma Çadırı, İlaç ve Tıbbi Malzeme, Türk Kızılay’ı ise 3 arama kurtarma personeli, sağlık ve insani yardım malzemesi gönderdi.


6 Ağustos 2020 tarihinde sabah saatlerinde Beyrut’a ulaşan ekipler tarafından olay bölgesinde arama kurtarma ve sağlık çalışmalarına başlandı. Arama kurtarma ekiplerince gerekli KBRN ölçümleri yapılarak çalışmalar sürdürülürken Sağlık Bakanlığı acil müdahale üniteleri de alana kuruldu.
Ekiplerin patlamanın olduğu bölgede yürüttüğü çalışmalar 6. Gününde de devam ederken Türk Kızılay ekipleri de insani yardım faaliyetleri kapsamında ihtiyaç analizi çalışmalarına devam etti.


AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, yardım malzemelerinin tesliminin ardından aynı uçakla Ankara'ya döndü. Uçağın iniş yaptığı 11'inci Hava Ulaştırma Hava Üs Komutanlığı'nda gazetecilere açıklamada bulunan Güllüoğlu, "Arama-kurtarma ekipleri olarak AFAD ile Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerimiz, Kızılay'dan arkadaşlarımız Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın istediği tıbbi malzemelerle beraber Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda yola çıktık. Lübnan Beyrut Limanı'nda bölgelere ayrıldık ve arama-kurtarma çalışmalarına başladık. Lübnan'ın ekonomik, siyasi koşulları bir tarafa patlama Beyrut'ta çok ciddi bir etki oluşturdu. Biz de yaklaşık bir hafta boyunca bize verilen bölgede arama-kurtarma faaliyeti sürdürdük. Gittikçe azalan bir şekilde canlı umuduyla veya vefat eden şahıslara ulaşmaya çalıştık" dedi.


AFAD'ın bölgedeki arama-Kurtarma faaliyetlerinin sona erdiğini aktaran Güllüoğlu, "Sağlık Bakanlığımızın ekipleri orada, AFAD ekiplerimizin bir kısmı insani yardım için orada. TİKA'nın ekipleri orada çalışmaya devam ediyor. Türkiye'den birçok insani yardım kuruluşu çalışmaya devam ediyor. Arama-kurtarma faaliyetlerinde Lübnan ordusu o bölgenin sorumlusu, onlarla görüşerek bizim bölgemizde yeni bir emare olmayınca bitirme kararı aldık" şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey’e saldıran iki kişi serbest bırakıldı

Başkan Özdemir emeklileri dinledi

CHP Heyetinden İl Başkanlığına destek ziyareti

BTSO Akademi iş dünyasının dönüşümüne rehberlik ediyor

GÜÇ Programı’na İTSO’dan destek: Gençler üretime hazırlanıyor

Bursa ile Litvanya arasında iş birliği mesajı

Mudanya Belediyesi'ne yıkım tepkisi: "Çözüm istiyoruz"

AK Parti’ye üç yeni katılım

Donald Trump: Yeniden aday olmak istiyorum

Bozbey’e saldırı bir kişinin değil bir sistemin sonucudur

Bakan Göktaş açıkladı: Aileler için kritik düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin emanetine sahip çıktık

Başkan Bozbey'e saldırı anı anbean kameralara yansıdı!

Bakan Tunç: Af söz konusu değil

Yurt dışı alışverişe sıkı denetim

Arda Turan ailesinin mutluluğuna ortak oldu

Engelsiz Bursa için 100 bin kişiye dokunan hizmet

AK Partili başkanlardan Bozbey’e yapılan saldırıya kınama

Başkan Aydın: En büyük sermaye insandır

2100 uyarısı: Türkiye nüfusu 25 milyona düşebilir

BAĞ-KUR ve GSS prim borçlularına müjde!

Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde Galatasaray’ın rakibi oldu

Bursa dahil 63 ilde zehir tacirlerine darbe!

Venezuela’da ulusal yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vali atamaları

Başkan Bozbey'e saldıran kişinin kimliği belli oldu!

Başkan Bozbey'e Bursalı siyasilerden destek geldi

Feti Yıldız'dan infaz düzenlemesine dair açıklama

Bakanlıktan fırtına ve çığ uyarısı

Başkan Bozbey'den saldırı sonrası ilk açıklama geldi!

Yükleniyor