Macaristan, Türkiye ile birlikte hareket edecek!

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi öncesinde, İsveç'in NATO'ya alma konusunda Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini duyurdu.

Macaristan, Türkiye ile birlikte hareket edecek!
SİYASET 5.07.2023 13:20:00 0

Szijjarto, yaygın basın kuruluşu, Türkiye'nin İsveç'in elindeki gölgede herhangi bir değişiklik olması durumunda Macaristan'ın sürecini engellemeyeceğini vurguladı.

Aynı zamanda, Türkiye'nin duruşunda bir değişikliğin olması halinde Macaristan'ın bu durumu engellemeyeceğine dair taahhüdünü yerine getireceğini belirtti.

 Macaristan Başbakanı Victor Orban, geçtiğimiz hafta İsveç'in NATO'ya girmesine yönelik oylamayı, parlamentonun son haftasında dahi gündemde olmadığını açıklamıştı.

Bu konuda karar almak üzere parlamentonun bu hafta gerçekleştireceği toplantının sonunda hareketlenmesi bekleniyor.

İsveç'in NATO' ya girmesi ile  ilgili oylama, geçen yılın temmuz döneminden bu yana parlamentonun gündemine alınmadı. Ancak İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından NATO'ya temelde girme yönünde karar almıştı. Finlandiya'nın üyelik süreci geçtiğimiz Nisan ayında ele alınarak onaylanmıştır. Macaristan ve Türkiye ise henüz İsveç konusunda bir kabule varmamıştır.