MAHALLELİ AYAKLANDI: İSTEMİYORUZ!

ORHANGAZİ’DE VATANDAŞLAR KAMYONLARIN ÖNÜNÜ KESTİ

ASAYİŞ 3.06.2021 14:53:00 0
MAHALLELİ AYAKLANDI: İSTEMİYORUZ!

‘’AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN GEÇMESİNİ İSTEMİYORUZ’’

Orhangazi Hürriyet mahallesinde kale yolu bölgesinde oturan vatandaşlar daha öncede yaşanan trafik kazaları nedeniyle sık sık gündeme gelen ağır tonajlı araçların geçişine bir çare bulunmaması üzerine yol kesme eylemi yaptı. Mahalleli araçların geçişlerine uzun süre izin vermedi, önü kesilen ağır tonajlı araçlar uzun kuyruklar halinde yolun açılmasını bekledi.

Orhangazi’de Hürriyet mahallesinden kale yolu olarak bilinen ve Fındıklı mahallesi yakınlarında bulunan maden ocaklarının yüklerini taşıyan ağır tonajlı kamyonlar geçiş güzergahı olarak Hürriyet mahallesini kullanıyor. Bundan dolayıda Hürriyet mahallesinde daha önceleri  ağır tonajlı araçların karıştığı birçok trafik kazası meydana gelmesi üzerine o bölgede oturan vatandaşlar birçok kez duruma tepki gösterip ağır tonajlı araçların güzergah olarak başka bir yola yönlendirilmesini talep etmişlerdi.


Vatandaşlar Eylem Yaptı
Birçok başvuru olmasına rağmen ağır tonajlı araçlar için farklı bir güzergah belirlenmemesi ve kamyonların halen aynı yolu kullanmaları üzerine mahalle halkının bazıları toplanarak , yolu trafiğe kapatıp kamyonların geçişine izin vermedi.


Polisler İkna Etmeye Çalıştı
İhbar üzerine olay yerine gelen Orhangazi emniyetine bağlı trafik şube müdürlüğü ekipleri yolu kesip eylem yapan vatandaşları ikna etmek için uzun süre uğraştı. Mahalle halkı ise ağır tonajlı araçların geçişlerine izin vermeyerek durumun bir an önce çözülmesini ve yolun farklı bir bölgeden verilmesini istediler.


Uzun Kuyruklar Oluştu
Hürriyet mahallesinde yapılan yol kesme eylemi nedeniyle o yolu kullanan  ve önleri halk tarafından kesilen ağır tonajlı araçlar eylem süresi boyunca beklemeye geçince güzargah boyunca hem gidiş hemde dönüş yönünde uzun kuyruklar oluşturdu. Daha sonra ise polis ekipleri tarafından kendilerine gerekli açıklaması yapılması üzerine vatandaşlar araçların önünden çekilerek geçişlerine izin verdi.

Çare Bulunmasını İstiyoruz
Yola yakın bir evde oturan ve yol kesme eyleminde bulunan vatandaşlardan biri yaptığı açıklamada : ‘’uzun zamandır,bu mahallenin çilesi haline gelen büyük tonajlı araçların buradan geçmesini istemiyoruz, çocuklarımız dışarıda oynuyor , bu kamyonlar onlar özellikle onlar için büyük tehlike , kamyonların hızlı gitmesinden dolayı her taraf toz toprak içinde kalıyor ,kaç defa söyledik hızlı gitmeyin diye bizi dinlemiyorlar, daha önce yaşanan kazalar tekrar yaşanacak diye çok endişeliyiz bir an önce çare bulunsun’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading