Mahkemeden Facebook'un 'WhatsApp' başvurusuna ret

ANKARA 4'üncü İdare Mahkemesi, Facebook'un, WhatsApp verilerinin Facebook şirket ürün ve verilerine bağlanmasını durduran Rekabet Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması istemli başvuruyu reddetti.

TEKNOLOJİ 10.07.2021 16:30:00 0
Mahkemeden Facebook

WhatsApp, 4 Ocak'ta güncellediği 'gizlilik ilkeleri'ni kabul etmeleri için kullanıcılara bildirim yolladı. Hesap ve konum bilgileri, mesajlar gibi verilerin Facebook şirketleriyle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre verildi. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını bildirdi.


Rekabet Kurulu ise güncellemeye ilişkin 11 Ocak'ta geçici tedbir kararı alarak, bu yöndeki uygulamaları durdurdu. Rekabet Kurulu, WhatsApp verilerinin Facebook şirket verilerine bağlanmasının, Facebook'un tüketici iletişim hizmetleri pazarındaki gücünü internet reklamcılığı alanındaki rakiplerinin faaliyetini zorlaştıracak şekilde kullanması, aşırı veri toplanması ve verinin başka hizmetler için kullanılmasının tüketicinin sömürülmesine yol açması gibi nedenlerle bu kararı almıştı.


Rekabet Kurulu'nun kararından sonra WhatsApp tarafından planlanan güncelleme, küresel çapta 15 Mayıs 2021'e kadar ertelendi. Facebook da Rekabet Kurulunun aldığı tedbir kararının yürütmesinin durdurulması talebiyle Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu inceleyen mahkeme, Facebook'un tedbir kararının yürütmesinin durdurulması talebini 7 Temmuz'daki kararıyla reddetti.


 

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

TCMB faiz kararını açıkladı

Sadettin Saran adliyede

Yenişehir kapalı havuzuna kavuştu

Sanayinin yeni dili: Fabrikalarda ‘Dijital Ruh’ devrimi

Hemşire şiddeti kamerada: 5 günlük bebek engelli kaldı

İnegöl’de sabah saatlerinde şüpheli ölüm

İki kız kardeşin cinayet şüphelisi cezaevinde intihar etti

Kaza yapan altın firması yetkilisi Kanal 16’ya konuştu: 3 kilo altını bulduk

Bursa’daki cinayet davasında sanıktan çarpıcı savunma

Büyükşehir’den bahar havası

TBMM onayladı: En düşük emekli aylığı 20 bin lira

Avrupa Parlamentosu, AB-ABD Ticaret Anlaşmasını askıya aldı

Putin’den Grönland hesabı

Bedelli askerlikte 2026 sınıflandırma sonuçları açıklandı

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Yükleniyor