Tarih: 11.05.2024 17:13

Maliye Bakanı Şimşek'ten Özel Bankalara Çağrı

Facebook Twitter Linked-in

7 kamu bankası ATM'lerini TAM çatısı altında birleştiriyor. Törene katılan Bakan Şimşek, özel bankaları sisteme davet ederken tasarruf paketinin de pazartesi açılacağını söyledi.

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT'nin ATM'leri 'TAM' adı altında birleşiyor. Halihazırda 81 ilde 5.600 adedi geçen TAM ATM ile müşterilere hizmet sunmaya devam eden platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM'lerinin sisteme dahil edilip 19 bin adede ulaşacak. Törene katılan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, özel bankaların da TAM'a katılmasını istedi.

ORTAK ATM SEFERBERLİĞİ

Şimşek, Türkiye'de toplamda 53 bin civarında ATM bulunduğunu, burada birçok noktada tasarrufa gidilebileceğini ve maliyetlerin aşağı çekilebileceğini kaydederek "Çok basit bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özel bankaların da buraya katılımı ülke açısından faydalı olur. Hizmet kalitesi artar" dedi.

YAZILIM YERLİ

Kamunun 19 bin ATM'sinin birleşmesiyle maliyetlerin düşeceğini ve tasarruf sağlanacağını anlatan Şimşek "Yazılımın Türkiye'de yapılmış olması çok değerli" dedi.

Şimşek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

ENFLASYONDA HEDEF TEK HANE

 En önemli hedefimiz enflasyonu tek haneye düşürmektir. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Maliye politikasına ne tür tedbirler gerekiyorsa alacağız. Piyasanın gelecek 12 aylık enflasyon beklentisi yüzde 35, hedefimize yaklaşacak. Fiyat istikrarı tek haneli enflasyon demektir. En büyük önceliğimiz hayat pahalılığı baskısını azaltmak. Refah için hangi tedbirler gerekiyorsa alacağız.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —