Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, "Yüzlerce çocuğumuzu tutukladılar. Tek amaçları vardı, sindirelim, korkutalım, bir daha sokağa çıkmasınlar. Maltepe meydanında 2,2 milyon kişiyi görüyor musun Erdoğan? Gençleri sindirecektin, burada sinen kimseyi görüyor musun?" ifadelerine yer verdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu'na Özgürlük Mitingi"nde "Silivri'de yatan arkadaşlarımız da bizler de 19 Mart'ta yaşananlardan sonra sokağa çıkmayı neredeyse yasaklayıp, üç kişinin toplanmasına yasak getirip, bütün ulaşım araçlarını durdurup, Saraçhane'ye, Şehzadebaşı'na Tarihi Yarımada'ya gelen bütün yolları kesip, köprüleri kaldırıp, vapurları durdurup, metroları durdurup bizi orada yalnız, İstanbul'un iradesini yalnız bırakmaya çalışanlara inat, ilk gece 150 bin, ikinci gece 220 bin, üçüncü gece 500 bin ve 23 Mart demokrasi devriminden sonra Saraçhane'ye koşan milyonlar bize şunu gösterdiler; biz artık endişeyi korkuyu, ve yorgunluğu evde bıraktık. Sokaklardayız, meydanlardayız" dedi.
Mitingde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gençlerin tutuklanmasına tepki göstererek, "Gençlerimiz susturulmak isteniyor" dedi. Yavaş, muhalefete de seslenerek, "Kendisini muhalif hisseden kesimlerin, ayrı ayrı kalma lüksü yok. Ya hep beraber olacağız, ya hep beraber kaybedeceğiz" ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ekrem İmamoğlu'nun miting için gönderdiği mesajı okudu. İmamoğlu mesajında "Bu parmaklıklar benim için yok hükmünde. Çünkü ben hiçbir suç işlemedim" dedi ve "Bu uyduruk davada kendisini aklamak zorunda olan ben değilim" diyerek durumu değerlendirdi.
İmamoğlu İçin İmza Kampanyası Başlatıldı
İmamoğlu için "İmamoğlu'na özgürlük" kampanyası başlatıldı. Kampanyanın ilk imzaları Maltepe Mitingi'nde toplandı. CHP'nin yurt genelinde yürüteceği kampanya kapsamında farklı şehirlerde mitingler düzenlenecek ve 27 milyon imza hedefleniyor.
"Sosyal Belediyecilik Vurgusu"
Özel, yerel yönetimlerin önemine değinerek, "Sosyal belediyecilik anlayışını daha da güçlendireceğiz. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da büyük bir değişimi başlatacak ve halkı her zaman ön planda tutacak" ifadelerini kullandı.