Marmara'da 4,9 Büyüklüğünde deprem

6,2'lik deprem İstanbul ve çevresinde paniğe yol açtı. Ardından 4,9 büyüklüğünde artçı sarsıntı yaşandı.

GÜNDEM 23.04.2025 15:32:00 0
Marmara

Marmara Denizi’nde bugün saat 12.49’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde büyük korkuya neden oldu. Depremin merkez üssü İstanbul Silivri açıkları olarak açıklanırken, sarsıntı geniş bir alanda hissedildi.

AFAD, deprem sonrası herhangi bir can kaybı veya ağır hasar bildirilmediğini duyurdu. İlk büyük depremin ardından bölgede 16 artçı sarsıntı daha yaşandı. Vatandaşlar, sokaklara çıkarak açık alanlara yöneldi.

Depremin etkisi devam ederken, saat 15.12 sıralarında Büyükçekmece açıklarında 4,9 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bu sarsıntı da Bursa başta olmak üzere birçok çevre ilde hissedildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile 112 Acil Çağrı Merkezleri tarafından şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığı belirtildi. Sahada yapılan incelemeler ise devam ediyor.

Yetkililer, vatandaşlara panik yapmamaları, resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve yapı güvenliği konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Tüm yurtta hissedilen deprem sonrası bölgedeki gelişmeler anlık olarak izleniyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve ilgili kurumlar, artçı depremlerin sürebileceği uyarısında bulundu.

Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Bursa’da hayvancılık için ortak adım

Bülent Arınç’tan dikkat çeken sözler

Nilüfer’de annelere ücretsiz ulaşım desteği

Yenişehir ve Bingazi arasında kardeşlik protokolü

İnegöl'de Nöbetçi Kitaphaneler 6 yılda 816 bin kişiye ulaştı

İkinci kattan düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın fethinin 700. yılına anlamlı yarışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı için durmadan çalışacağız

İnegöl’de metal atölyesinde iş kazası

Tutuklanan CHP'li Hasbi Dede görevden uzaklaştırıldı!

Enes Batur havaalanında gözaltına alındı

Büyükşehir'den gece gündüz yol mesaisi

Melis Sena Yılmaz Nilüfer’de öğrencilerle buluştu

TCMB 2026 enflasyon tahminini yükseltti

Bursa-Ankara yolunda feci kaza

Osmangazi Belediyesi GUHEM’de çocukları bilimle buluşturdu

Temu’dan yeni modelle yurt dışı alışveriş

İnegöl'de "dur" ihtarından kaçış pahalıya patladı!

1.12 promil alkollü çıktı, suçu kabul etmedi

Bursa’da pazar hırsızı kıskıvrak yakalandı

Osmangazi’de balıkçı dükkanında yangın

Mecliste bu sefer yumruklar konuştu: Kavga fotoğraf karelerinde

DEM Parti'den yeni açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz

Meclis’te yumruklu kavga: Vekiller birbirine girdi

Başkan Erol gençlerle bir araya geldi

13 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kabinede devir teslim töreni

Yenişehir’den Bingazi’ye ticaret köprüsü

İnegöl Belediyesi’nden vatandaşlara kritik çağrı

Bursa’nın fethi edebiyatla gelecek nesillere taşınıyor

Yükleniyor