Marmara’nın deprem planı yapıldı

Marmara’nın deprem planı yapıldı... İşte detaylar

GÜNDEM 17.10.2020 17:55:00 0
Marmara’nın deprem planı yapıldı

 AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Marmara ve Ege bölgeleri arasında geçiş kapısı olan Bursa’nın afet güvenliğinin, Tükiye’nin güvenliği açasından önemli bir noktada olduğunu söyledi. Güllüoğlu, "Ülkemizin geleceği açısından Bursa’nın afetlere hazırlığı Türkiye’nin afetlere hazırlığı açısından önemli olacaktır diye düşünüyoruz" dedi.
Altı yıl önce yürürlüğe giren Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Bursa’nın da Afet planı hazırlandı. 26 çalışma grubunu içine alan plan kapsamında beslenme, barınma ve hasar tespit çalışma guruplarının faaliyetleri masaya yatırıldı.
AFAD Bursa İl Müdürlüğü’nde yapılan değerlendirme toplantısına AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Mumcu katıldı. Yapılan değerlendirme toplantılarının risk azaltma ve özellikle müdahale kapsamında kurumların afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapabileceklerini ortaya koyması ve planların uygulanabilirliği açısından faydalı olması amaçlandığı bildirildi.
Değerlendirme toplantısının basına açık olan kısmında konuşan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, afetlerin gerçeğinde ötesinde hayatın artık bir parçası olduğunu söyledi. Güllüoğlu, afetin farkında olarak yapılan her işin afet gündemini akılda tutarak yapılması gerektiğini belirterek, "Bursa içinde ve Bursa’nın yakınlarından geçen fay hatları, Marmara’dan geçen fay hattı, Bursa içinde tehlike arzetmektedir. O yüzden oluşturabileceği yıkımlar ne olur? Nasıl bir etkileşim oluşur? diye elimizdeki senaryolarımızla kurumlarımızı konular üzerinden ortak çalışma kültürüyle birlikte hazırlamaya çalışıyoruz. Afet yönetimini sadece tek başına AFAD yapamaz. Altından kalkamaz ama kurumların birlikte el ele Elazığ’da olduğu gibi Giresun ve daha önceki afetlerde olduğu gibi ortak çalışmasıyla biz ancak afetleri yönetebiliyoruz. Bursa gittikçe önemi artan bir şehir. Limanlarıyla, bulunduğu aksla Marmara Bölgesiyle Ege ile kavşak noktası olması sebebiyle Bursa’nın güvenliği Türkiye’nin güvenliği açısından da çok önemli bir noktada. Yapacağımız çalışmaları sadece bir bireyin daha hayatını kurtarmanın yanı sıra ülkemizin geleceği açısından Bursa’nın afetlere hazırlığı Türkiye’nin afetlere hazırlığı açısından önemli olacaktır diye düşünüyoruz" dedi.
Bursa Valisi Yakup Canbolat ise Bursa'nın afet ve deprem riski yüksek olan illerden bir tanesi olmakla beraber sanayisi ve ekonomisi hasebiyle de Türkiye'nin ikinci büyük ihracata sahip ili ve sanayi büyüklüğü açısından da Türkiye'nin 4. büyük şehri olduğunu söyledi. Canbolat, "Bakıldığı zaman bu özelliklerin her türlü tehlikeye ve afete karşı korunması da biz idarecilerin görevi buna her zaman Buna her zaman hazırlıklı olmalıyız. Deprem ve afet gelmeden önce de her türlü tedbiri yapılabilecek iyileştirmeler varsa da bunları bir an önce geliştirmenin yöntemlerini aramalıyız" dedi.

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Bursa’da hafriyat kamyonu trafiği hiçe saydı

Bursa Büyükşehir’den Filibe’de gönül sofrası

Balıkesir'de F-16 düştü: Şehidimiz var!

Başkan Taban’a sürpriz doğum günü kutlaması

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor