Marmara’yı tehdit eden müsilajın boyutunu görüntüleyen doktor o anları anlattı

Marmara’yı tehdit eden müsilajın boyutunu görüntüleyen doktor o anları anlattı

GÜNDEM 8.06.2021 16:41:00 0
Marmara’yı tehdit eden müsilajın boyutunu görüntüleyen doktor o anları anlattı

Marmara Denizi'nin Mudanya sahil bandında, diş hekimi Alper Altay'ın tekneden çektiği görüntüler müsilaj yoğunluğunun boyutunu gözler önüne serdi.
Marmara Denizi'ni uzun süredir tehdit eden müsilajın etkisi deniz yüzeyinde ve tabanında büyük tehdit oluşturmaya devam ediyor. Mudanya yat limanında diş hekimi Dr. Alper Altay'ın tekneden çektiği görüntüler de müsilajın yoğunluğu ve ölçüsünü gözler önüne serdi. Altay, "Marinaya yaklaştıkça bütün marinanın betonla kaplandığını düşündüm. Yaklaştıkça hafif bir dalgalanma olduğunu fark ettim. Müsilaj olayını biliyordum ancak o boyutta olacağını hiç düşünmemiştim " dedi.

"Bütün marinanın betonla kaplandığını düşündüm, çok üzücü bir görüntü"
Geçtiğimiz mayıs ayının başlarında Güzelyalı Marina'daki teknesine gittiğinde karşılaştığı manzarayı anlatan Dr. Alper Altay, “Mayıs ayının başı gibiydi. Mudanya marinaya indim. Arabamı park ederken bütün marinanın betonla kaplanmış olduğunu düşündüm. Böyle bir izlenim oluşturdu bende. Önce inanamadım ama aklımdan müsilaj olayı geçti. Yaklaştığımda gördüm ki yüzeydeki kaplama hareket ediyordu. Daha yakına gidip tekneye çıktığımda süngerimsi, poliüretanımsı bir malzemenin tamamen deniz yüzeyini kapladığını ve hiçbir boşluk olmaksızın bütün marinayı doldurduğunu gördüm. Tekneden ayaklarımı aşağıya uzattım. Gerçekten bir sünger gibi oynuyordu. Dış çeperi yırtıldığında çok beklemiş yosun kokusu gibi bir koku geldi. Bütün marinanın kaplanması çok üzücü. O bölgede bunlar varsa diğer tarafları düşünemedim bile. Gerçekten çok üzücü ve çok hayal kırıklığına uğratıcı bir durum bizim için” ifadelerini kullandı.



"Deniz altındaki canlıların durumunu düşünmek bile istemiyorum"
Bir süredir Marmara Denizini tehdit eden müsilajın deniz canlılarına zarar verebileceğini aktaran Altay, “Bu konuda araştırma yapan birçok bilim insanı var ama umuyorum ki bu olay organik bir kalıntıdır ve kolayca temizlenir. Aksi takdirde uzun dönemde sonuçları hepimiz için kötü olacaktır. İki gün önce marinaya tekrar gittiğimde suyun 5 santimetre altının dahi görülemediğini, yemyeşil bir tabakayla kaplı olduğunu fark ettik. Temizlenmesi çok uzun zaman alacaktır gibi düşünüyorum. Denizin altında yaşayan canlıların ne durumda olduğunu düşünmek bile istemiyorum” diye konuştu.

 

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Yükleniyor