Marmaris'te alevler ilerliyor! Korkunç yangında 3.gün!

Yangının duman ve külleri Marmaris ilçe merkezine ulaştı.

GÜNDEM 24.06.2022 09:49:00 0
Marmaris

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son açıkladığı rapora göre bugün öğleden sonra rüzgarın etkisi 3 günün en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Datça- Marmaris karayolu da trafiğe kapatıldı.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU RAPORUNU AÇIKLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Güney Ege'de rüzgarın batı ve kuzeyden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Marmaris'te bugün en düşük hava sıcaklığı 24 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 34 derece olacak. Nem oranı ise en düşük yüzde 31, en yüksek yüzde 73 olarak tahmin ediliyor.Havanın kararmasıyla hava araçlarının çalışmalarına ara verilmişti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren hava araçlarının müdahalesi yeniden başladı.

ANKARA İTFAİYESİ MARMARİS'E HAREKET ETTİ

Marmaris'te devam eden orman yangınına karşı mücadelede bir destekte Ankara'dan geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "14 araç ve 32 mesai arkadaşımızdan oluşan ekibimiz yangına müdahale için Marmaris'e doğru yola çıktı. Ekiplerimiz sahada, bizler de dualarımızla yanındayız" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci  Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınına ilişkin havadan incelemelerde bulundu.

ALİYEV TALİMAT VERDİ

00.47: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda Türkiye’deki orman yangınlarının şiddetlenmesinin önlenmesi ve söndürülmesine yardım amacıyla yola çıkan BE-200 CS amfibi uçağı 11 kişilik ekiple Muğla’nın Dalaman Havalimanı'na akşam saatlerinde iniş yaptı.

BAKAN YANIK: BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN 200 BİN TL AKTARDIK

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yangınla mücadelede Bakanlık çalışmaları hakkında bilgi paylaşarak, "Bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 200 bin TL aktardık" dedi.

Bakan Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Muğla Marmaris’te devam eden orman yangınına ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. 34 uzman personelimiz afetten etkilenen 131 kişiye psikososyal destek verdi. Yangınla mücadele eden ekiplerin anlık ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hazır giyim malzemelerinin dağıtımına AFAD iş birliğinde başladık. Süreci yakından takip ederek vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kaydetti.

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Davut Gürkan: "İyi ki AK Parti var, İyi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var"

Harmancık’ta kafa kafaya çarpışma: 1’i ağır 3 yaralı

İnegöl’de forklift kazası can aldı

MHP'li Büyükataman: Terörsüz Türkiye siyasi tercih değil milli meseledir

Altın firmasından kaza açıklaması: Sabotaj yok

BBBUS hattı Havaist’e devredildi!

Borsa'da tarihi rekor: Bist 100 endeksi 13.000 puanı aştı

Marmarabirlik’ten üreticisine 860 milyon tl ödeme

İstanbulda'da 2 İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı

Orhangazi’de aranan 7 hükümlü yakalandı

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: 12 yaralı

Bursa’nın dahil olduğu siber operasyonda 68 şüpheli tutuklandı

İnegöl’de israfa karşı atıksız sofra

Osmangazi’de okuma ve tasarım buluştu

İnegöl’de 9 kaçak göçmen yakalandı

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Hakan Fidan Gazze Barış Kurulu belgesini imzaladı

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

Yükleniyor