Marmaris'teki yangının faili ormanı ailesine kızdığı için yakmış

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının şüphelisi S.A, çok sayıda kamera kaydının, fotokapanların incelemesinin ardından emniyet ve jandarmanın oluşturduğu özel ekip sayesinde yakalandığı duyuruldu.

GÜNDEM 24.06.2022 00:24:00 0
Marmaris

Marmaris Hisarönü Mahallesi Bördübet ve Yedi Adalar bölgesinde 21 Haziran saat 19.45 sıralarında yangın çıktığının bildirilmesi üzerine, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, olayın sabotaj olup olmadığıyla ilgili olarak çalışma başlattı.

Yangın bölgesinde yapılan inceleme ve araştırma sonucu yangının Hisarönü Mahallesi Saklıkoy mevkisinde çıkmış olabileceği ihtimali üzerine, olay yeri inceleme ekiplerince bölgede çalışma yapıldı. Yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen noktada yakılmış 3 araç lastiği bulundu, ayrıca bu alanda 48 plakalı terkedilmiş bir motosiklet ele geçirildi.

Motosiklet ile ilgili yapılan araştırmada motosiklet sahibinin S.A. olduğu, şahsın tehdit, basit yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından kaydının bulunduğu belirlendi. S.A'nın cep telefonunun, yangının çıktığı gün saat 23.30 itibarıyla kapatıldığı tespit edildi.

Ayrıca yapılan incelemede, S.A'nın sosyal medya hesabından yangın öncesinde, yangın çıkış noktası olarak değerlendirilen noktadan konum paylaşarak "Facebook" hesabından arazi anlaşmazlığı nedeniyle ailesine tehdit cümleleri yazdığı belirlendi. Bunun üzerine S.A'nın yakalanması için İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip kuruldu.

Motosikletini bıraktığı ve yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen bölgeden itibaren S.A'nın kaçabileceği istikametler, o bölgede bulunan barınma alanlarının koordinatları çıkarıldı.

Çalışma sonucu, S.A, bugün saat 16.30'da Bördübet Saklıkoy mevkisinde ormanlık alanda bulundu.

AİLESİNE KIZDIĞI İÇİN YAKMIŞ

Şüpheli S.A'nın ilk sorgusunda, ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, babası tarafından dışlandığını ve bu nedenle yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangın çıkardığını itiraf ettiği öğrenildi. Ayrıca S.A'nın ateşin içine girerek intihar etmek istediğini söylediği belirtildi.

Meclis’e öğrenci affı teklifi geliyor

Nilüfer Belediyesi’nden açık veri hamlesi

TCMB'nin toplam rezervleri geriledi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Kestel’de çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nden yol açma ve tuzlama çalışmaları

Sarı-kırmızılılar son 16’da İngiliz devleriyle eşleşecek

Bakan Gürlek’ten suça sürüklenen çocuklar mesajı

Yıldırım’da iftar ve sahur hizmeti 5 bin aileye ulaştı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in acı günü

Uludağ dünya kayakçılarını ağırlayacak

Bursa gıda sektöründen uzak pazarlara yakın markaj

Bursa’da hastane yemekhanesinde yangın paniği

Bursa beyaza büründü: Sabah saatlerinde kar sürprizi

Gürsu’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Yenişehir Belediyesi’nden can dostlara dev yatırım

AK Parti’den Erdoğan’a doğum günü jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 72. doğum günü! Siyasilerden kutlama mesajları geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Kabe’de Hacılar” ilahisine tebrik

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Yükleniyor