Mavi Vatan-2021 Tatbikatı 25 Şubat'ta başlıyor

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın 25 Şubat-07 Mart 2021 tarihleri arasında Ege Denizi ve Akdeniz'de icra edileceğini açıkladı.

GÜNDEM 22.02.2021 17:00:00 0
Mavi Vatan-2021 Tatbikatı 25 Şubat

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatlarından biri olduğu belirtilerek, "Tatbikatın maksadı; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı karargâh, birlik ve gemilerin hazırlık durumlarını değerlendirmek, Görev Grubu seviyesinde temel harekât nevilerini denemek, Deniz Harekâtı ve Müşterek Harekât taktiklerine yönelik yetenekleri geliştirmek, diğer Kuvvet Komutanlıkları ile müşterek çalışabilirlik usullerini ve karşılıklı destek imkân kabiliyetlerini denemek ve katılacak unsurların harbe hazırlık seviyelerini yükseltmektir" denildi.

Tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından; 82 gemi, 5 deniz karakol uçağı, 12 deniz helikopteri ile İnsansız Hava Araçları, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri, Su Altı Taarruz, Su Altı Savunma görev timleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığından, genel maksat ve taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığından F-16, F-4 ve Havadan İhbar ve Kontrol uçakları, Jandarma Genel Komutanlığından Arama Kurtarma unsurları, Sahil Güvenlik Komutanlığından, S/G botları olmak üzere toplam 87 gemi, 27 uçak ve 20 helikopterin yer alacağı kaydedildi.

Tatbikatta ayrıca, İnsansız Hava Araçlarının, deniz harekât alanında operatif ve taktik seviyede kullanımı sağlanacağı ve gerçek harekât ortamının oluşturulması maksadıyla, yüksek süratli insansız araçların hedef olarak kullanılacağı suüstü ve hava savunma atışları icra edileceği bildirildi.

 

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Bursa’da hangi ilçeye kaç TOKİ yapılacak?

Sevgilisi tarafından 75 bıçak darbesiyle öldürüldü

Yenişehir Belediyesi’nden Mahmudiye’ye hizmet atağı

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem

AK Parti iktidarı 23 yaşında!

Çiftçiye tam destek

1'inci kattan düştü, hayatını kaybetti

Bursa’ya yakışan üniversiteyi ancak ÇEK kurar

2026 MTV zam oranı açıklandı: Araç sahiplerini yüzde 25,49’luk artış bekliyor

Kasım ayı kira artış oranı belli oldu

Ekim ayı enflasyon oranları açıklandı

Uzatmaların kahramanı Bursaspor!

Türkiye ve Irak arasında tarihi “su” anlaşması

Balıkesir'de 4.3 büyüklüğünde deprem

Nilüfer’in 7’nci giyim pazarı açıldı

Bursa organ bağışında yine zirvede!

Büyükşehir Belediyesporlu Nazmiye Ak dünya üçüncüsü

İsrail, Gazze'de ateşkesi bir kez daha ihlal etti

Fevzi Kaan Kaplan’dan dünya şampiyonasında çifte madalya

MHP'li Büyükataman; ‘Terörsüz Türkiye', Cumhuriyet tarihimizin en stratejik hedefidir

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

Bakan Göktaş: Alev Alatlı çağın ötesinde eserler üretti

Bursa’da CHP’li belediye başkanı AK Parti’ye mi geçiyor?

Yükleniyor