´MAVİNİN MUTLULUĞU´NU ÇOCUKLARA ANLATTI

(FOTOĞRAFLI)

´MAVİNİN MUTLULUĞU´NU ÇOCUKLARA ANLATTI
GÜNDEM 16.12.2015 09:42:08 0

 

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Çocuklara Kitap Söyleşileri´nde öykü yazarı Simla Sunay, minik okurlarıyla bir araya geldi. 
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Çocuklara Kitap Söyleşileri´ne ilgi her geçen gün artıyor. Türk sanatçıları tanıtıcı ve çocukları resim yapmaya özendirici, özgün öyküler yazan Simla Sunay, ?Çocuklara Kitap Söyleşileri´nin konuğu oldu. Nazım Hikmet Kültürevi ve Misi Çocuk Kütüphanesi´nde düzenlenen iki ayrı etkinliğe yaklaşık 300 öğrenci katıldı.
Çok yönlü sanatçı Bedri Rahmi Eyüboğlu´nu konu aldığı ?Mavi´nin Mutluluğu? adlı öykü kitabını çocuklarla birlikte yorumlayan Simla Sunay, miniklerin merak ettiği soruları da cevapladı. ?Bedri Rahmi´yi başkahraman olarak ele almak, onu günümüze getirmek ve yeniden canlandırmak çok heyecan vericiydi? diyen Sunay, Eyüboğlu´nun yaşamını ?Sözcüklerin Rengi, Rengin Mutluluğu? sunumuyla da çocuklara aktardı.
Misi Çocuk Kütüphanesi´nde gerçekleştirilen söyleşide ise Sunay, Bedri Rahmi Eyüboğlu´nun ?Sanatı tarif etmek zorunda olsam oyundur derim? sözünü miniklerle paylaşarak, Bedri Rahmi´nin eserlerini ve hayat hikayesini çocuklarla paylaştı. Miniklere ?Bedri Rahmi´nin çırağı olmak ister misiniz?? diye soran Sunay çocuklarla birlikte resim yaptı. Miniklerin hayal dünyasını ve yeteneklerini geliştirdikleri etkinlikte, çocuklar öykücü Simla Sunay´la birlikte renkli bir gün geçirdi.
Sunay, etkinliğin sonunda ?Mavi´nin Mutluluğu? kitabını çocuklar için imzaladı. Kültür - sanat kenti Nilüfer´de kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da söyleşi ile çocukların dünyasını zenginleştiren Sunay´a teşekkür etti.