MEGA PROJEDE 40 KİLOMETRE HİZMETE AÇILIYOR

(FOTOĞRAFLI)

MEGA PROJEDE 40 KİLOMETRE HİZMETE AÇILIYOR
GÜNDEM 5.01.2016 08:37:23 0

 

İstanbul İzmir Otoyolu´nda ilk güzergah açılıyor. Otoyol projesi kapsamındaki Gemlik-Altınova arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol 15 Ocak tarihinde törenler hizmete açılacak. 

Türkiye Cumhuriyeti´nin en büyük yatırımı olan yaklaşık 18 milyar liralık İstanbul Bursa İzmir otobanında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmir Otoyolu´ndaki Körfez-Bursa arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol 10 gün sonra hizmete açılacak. 

Yaklaşık 400 kilometrelik otoyol projesi üzerindeki en büyük kavşak olarak inşa edilen ve yapımı yaklaşık 2 yıldır süren Karsak Kavşağı´ndaki çalışmalarda sona gelindi. Bugüne kadar tam 40 bini aşkın kamyon dolgu malzemesi kullanılan kavşak ile Körfez Köprüsü arasındaki 40 kilometrelik yolun açılacağı müjdesini veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ?İstanbul-İzmir Otoyolu´nda tüm çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprü, tünel ve otoyol ile birlikte eş zamanlı olarak yapımında sonuna gelinen Karsak Kavşağı´nın bitimiyle Körfez ve Gemlik arasındaki 40 kilometreyi hizmete açacağız. Artık Bursa´dan Topçular´a kadar otobanla seyahat etme imkanı yakalayacağız. Bu proje Bursa için çok önemli. İstanbul ile Bursa´nın entegrasyonunda; sanayide, ticarette, ekonomide, turizmde önemli katkı sağlayacak. Şu anda gişelerin montajı tamamlanıyor. Kısa sürede faaliyete geçmiş olacak? dedi. Körfez Köprüsü´nün ise Mart ayı sonunda ya da Nisan ayı başında açılması planlanıyor. 

Kamulaştırma hariç 6,3 milyar dolar harcanacak projenin 15 Ocak 2016 Cuma günü açılması planlanan Gebze-Gemlik otoyol açılışına Bursa milletvekillerinin yanı sıra bakanların da katılması planlanıyor.

Dünyanın en uzun asma köprülerinden olan Körfez Geçiş Köprüsü ise 2 bin 682 metre uzunluğunda olacak.