Mehmet Şimşek: "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 yılı bütçe görüşmelerinde asgari ücret ve enflasyon hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ 16.11.2024 11:07:00 0
Mehmet Şimşek:

Şimşek, asgari ücretin belirlenmesinde komisyon sürecine dikkat çekerek, "Çalışanlarımızı hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde, gelir dağılımı ve enflasyonun ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendiren Şimşek, son 22 yılda yoksulluğun azaltılması yönünde önemli adımlar atıldığını belirtti. Ancak, yüksek enflasyonun alım gücünü düşürdüğünü ve büyümeyi sınırladığını vurguladı.

Asgari Ücrette Reel Artış

Asgari ücrette dolar bazında yüzde 343, reel olarak ise yüzde 212 oranında bir artış sağlandığını ifade eden Şimşek, "Gönül ister ki katma değeri yüksek ürünler üretelim ve asgari ücret çok daha yüksek seviyelere çıksın" açıklamasında bulundu.

Enflasyon Hedefi Tek Hane

Şimşek, enflasyonla mücadeledeki kararlılıklarını yineleyerek, "Amacımız enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek" dedi. Bu hedefe ulaşmak için üç aşamalı bir program uyguladıklarını ve 2026 yılından itibaren istikrar dönemine geçileceğini söyledi.

Tasarruf ve Bütçe Disiplini

Deprem harcamaları dahil olmak üzere kamu harcamalarındaki tasarruflara dikkat çeken Bakan Şimşek, "Kamuda harcama disiplini sağladık. Makam araçlarında ise Togg kullanımı yaygınlaştırıldı" bilgisini paylaştı.

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan dönüşüm hamlesi

TBMM’de 30 bin TL’lik seyyanen zam geri çekildi

OGM’den kaçak kesime sıkı denetim

Başkan Aydın’dan Arap Şükrü Sokağı müjdesi

Michelin yıldızlı restoranda yaşadığımız absürtlükler

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş'ta isyan!

MSB’den İHA açıklaması

Nilüfer’de spor için yeni vizyon

Sinema'da Çarşamba raporu: 219 bin bilet!

Büyükşehir'den Bursa'ya hatıra ormanı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün tekrar toplanıyor

Aleyna Tilki, İrem Sak ve Danla Bilic uyuşturucudan gözaltında!

Osmangazi Meydanı'nda festival havası

Bursa’da işçilerin kaldığı baraka, alev alev yandı

Şişlide feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Yükleniyor