Mektuptan bisiklet çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında yetim çocuklar için düzenlendiği projeye katılıp, Başkan Alinur Aktaş’a yazdığı mektupta, bisiklet isteyen 14 yaşındaki Emirhan’ın hayali gerçek oldu.

BURSA HABER 7.06.2021 13:48:00 0
Mektuptan bisiklet çıktı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Bursa Mahalle Gönüllüleri’, Müslüman ülkelerde Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan Dünya Yetimler Günü’nde farklı bir çalışmaya imza atmıştı. ‘Çocukların düşü Bursa’nın gülüşü’ temasıyla hareket eden mahalle gönüllüleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yetim ve öksüz çocuklar için yazdığı mektubu 17 ilçede yaşayan yaklaşık 2000 yetim ve öksüz çocuğa ulaştırmıştı. Yetim ve öksüz çocukların hayallerinin gerçekleştirilebilmesi hedefiyle hazırlanan projede, Başkan Aktaş’a cevap mektubu gönderen çocuklar da çeşitli isteklerde bulunmuştu.

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşayan ve babasını 6 yıl önce kaybeden 14 yaşındaki Emirhan Mevlütoğlu da Başkan Aktaş’tan bir bisiklet isteğinde bulunmuştu. Küçük Emirhan’ın istediğini bizzat yerine getiren Başkan Aktaş, Mevlütoğlu ailesini evinde ziyaret etti. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın da katıldığı ziyarette, Emirhan’ın gönderdiği mektubu yeniden okuyan Başkan Aktaş, bisikleti de kendi elleriyle teslim etti.

Ramazan ayının 15’inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu yıl farklı bir etkinliğe imza atıp, 2 bine yakın çocuğumuza mektup gönderdik. Onların abileri olarak benden bir şey istemelerini söyledik. Emirhan kardeşimiz benden bisiklet istemiş. Abisi Talha ise benimle balık tutmak istemiş. İnşallah onunla balık tutmaya da birlikte gideceğiz ama biz onu da bisikletsiz bırakmadık. Ben bu vesileyle annemize de çok teşekkür ederim. Evlatlarına kol kanat gerip, onlara sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz her alanda olduğu gibi çocuklarımıza sahip çıkmak adına farklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bisiklet hayalinin gerçekleşmesiyle mutlu olan Emirhan Mevlütoğlu ise, “Mektupta başkanımıza sağlık dileyip, bisiklet istemiştim. Bugün bisikletim geldi, çok mutluyum” diye konuştu.

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!

TVON6’da 28 Şubat Özel yayını

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Yükleniyor