Mektuptan bisiklet çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında yetim çocuklar için düzenlendiği projeye katılıp, Başkan Alinur Aktaş’a yazdığı mektupta, bisiklet isteyen 14 yaşındaki Emirhan’ın hayali gerçek oldu.

BURSA HABER 7.06.2021 13:48:00 0
Mektuptan bisiklet çıktı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Bursa Mahalle Gönüllüleri’, Müslüman ülkelerde Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan Dünya Yetimler Günü’nde farklı bir çalışmaya imza atmıştı. ‘Çocukların düşü Bursa’nın gülüşü’ temasıyla hareket eden mahalle gönüllüleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yetim ve öksüz çocuklar için yazdığı mektubu 17 ilçede yaşayan yaklaşık 2000 yetim ve öksüz çocuğa ulaştırmıştı. Yetim ve öksüz çocukların hayallerinin gerçekleştirilebilmesi hedefiyle hazırlanan projede, Başkan Aktaş’a cevap mektubu gönderen çocuklar da çeşitli isteklerde bulunmuştu.

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşayan ve babasını 6 yıl önce kaybeden 14 yaşındaki Emirhan Mevlütoğlu da Başkan Aktaş’tan bir bisiklet isteğinde bulunmuştu. Küçük Emirhan’ın istediğini bizzat yerine getiren Başkan Aktaş, Mevlütoğlu ailesini evinde ziyaret etti. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın da katıldığı ziyarette, Emirhan’ın gönderdiği mektubu yeniden okuyan Başkan Aktaş, bisikleti de kendi elleriyle teslim etti.

Ramazan ayının 15’inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu yıl farklı bir etkinliğe imza atıp, 2 bine yakın çocuğumuza mektup gönderdik. Onların abileri olarak benden bir şey istemelerini söyledik. Emirhan kardeşimiz benden bisiklet istemiş. Abisi Talha ise benimle balık tutmak istemiş. İnşallah onunla balık tutmaya da birlikte gideceğiz ama biz onu da bisikletsiz bırakmadık. Ben bu vesileyle annemize de çok teşekkür ederim. Evlatlarına kol kanat gerip, onlara sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz her alanda olduğu gibi çocuklarımıza sahip çıkmak adına farklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bisiklet hayalinin gerçekleşmesiyle mutlu olan Emirhan Mevlütoğlu ise, “Mektupta başkanımıza sağlık dileyip, bisiklet istemiştim. Bugün bisikletim geldi, çok mutluyum” diye konuştu.

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Başkan Aydın’dan 8 Mart mesajı

Yıldırım’da çocuklar hem oruç tuttu hem eğlendi

İran yeni dini liderini seçti

Bursaspor kritik deplasmanda Muşspor karşısında

Bursa'da iki grup arasında çıkan kavga kamerada

Büyükşehir'den İznik'te gönül sofrası

İznik’te kamyonet ile motosiklet çarpıştı

Emniyet'ten APP plaka rehberi

Abdal Meydanı’nda sahur izdihamı

Mudanya’da gece trafik denetimi

Yükleniyor

loading