Mektuptan bisiklet çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında yetim çocuklar için düzenlendiği projeye katılıp, Başkan Alinur Aktaş’a yazdığı mektupta, bisiklet isteyen 14 yaşındaki Emirhan’ın hayali gerçek oldu.

BURSA HABER 7.06.2021 13:48:00 0
Mektuptan bisiklet çıktı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Bursa Mahalle Gönüllüleri’, Müslüman ülkelerde Ramazan ayının 15’inci günü kutlanan Dünya Yetimler Günü’nde farklı bir çalışmaya imza atmıştı. ‘Çocukların düşü Bursa’nın gülüşü’ temasıyla hareket eden mahalle gönüllüleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yetim ve öksüz çocuklar için yazdığı mektubu 17 ilçede yaşayan yaklaşık 2000 yetim ve öksüz çocuğa ulaştırmıştı. Yetim ve öksüz çocukların hayallerinin gerçekleştirilebilmesi hedefiyle hazırlanan projede, Başkan Aktaş’a cevap mektubu gönderen çocuklar da çeşitli isteklerde bulunmuştu.

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşayan ve babasını 6 yıl önce kaybeden 14 yaşındaki Emirhan Mevlütoğlu da Başkan Aktaş’tan bir bisiklet isteğinde bulunmuştu. Küçük Emirhan’ın istediğini bizzat yerine getiren Başkan Aktaş, Mevlütoğlu ailesini evinde ziyaret etti. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın da katıldığı ziyarette, Emirhan’ın gönderdiği mektubu yeniden okuyan Başkan Aktaş, bisikleti de kendi elleriyle teslim etti.

Ramazan ayının 15’inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu yıl farklı bir etkinliğe imza atıp, 2 bine yakın çocuğumuza mektup gönderdik. Onların abileri olarak benden bir şey istemelerini söyledik. Emirhan kardeşimiz benden bisiklet istemiş. Abisi Talha ise benimle balık tutmak istemiş. İnşallah onunla balık tutmaya da birlikte gideceğiz ama biz onu da bisikletsiz bırakmadık. Ben bu vesileyle annemize de çok teşekkür ederim. Evlatlarına kol kanat gerip, onlara sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz her alanda olduğu gibi çocuklarımıza sahip çıkmak adına farklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bisiklet hayalinin gerçekleşmesiyle mutlu olan Emirhan Mevlütoğlu ise, “Mektupta başkanımıza sağlık dileyip, bisiklet istemiştim. Bugün bisikletim geldi, çok mutluyum” diye konuştu.

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

Yükleniyor