Memur adaylarına ücretsiz eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından KPSS sınavına girecek olan lise ve ön lisans mezunlarına yönelik düzenlenen ‘Genel tekrar eğitim kampı’, yoğun katılımla başladı

EĞİTİM 16.10.2020 13:18:00 0
Memur adaylarına ücretsiz eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Pegem Akademi’nin katkılarıyla Bursa’da ilk kez düzenlenen ‘Lise ve Ön lisans KPSS Genel Tekrar Kampı’, Tayyare Kültür Merkezi’nde başladı. Yaklaşık 260 gencin katıldığı kampta, Pegem Akademi eğitmenleri tarafından 3 gün boyunca vatandaşlık, coğrafya ve tarih dersleri verilecek. 25 Ekim’de ön lisans, 22 Kasım’da ise lise mezunlarına yönelik KPSS sınavlarına girecek olan adaylar, takıldıkları konularda uzman isimlerden yüz yüze destek alma imkânı bulacak.

“Hedefiniz olmalı”

‘Genel Tekrar Eğitim Kampı’nın açılış programına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sınava girecek olanlara başarılar diledi. Tüm gençlerin geleceğe dair hayalleri ve ümitleri olduğunu belirten Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin de bu vizyona ışık tutabilmek adına katkı verdiğini dile getirdi. Belediyeciliğin sadece yol, yeşil alan yapmak olmadığının altını çizen Başkan Aktaş, “Bursa’yı özellikli kılan en önemli konular sahip olduğu kültür, sanat ve kadim tarihi zenginliğidir. Bizlerde bu konularda önemli çalışmalar yapıyor, destekler veriyoruz. Elbette 7-8 aydır zor bir süreçten geçiyoruz. Zor süreç, bir süre daha devam edebilir. Ancak hayat devam ediyor. Önümüzde yapılacak sınavlar var. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum. Herkesin bir hedefinin olması gerekir. Ülkenin daha güzel yarınlara gidebilmesi, kamunun daha önemli adımlar atması için genç ve dinamik arkadaşlara ihtiyacımız var. Hedefleriniz hiçbir zaman bitmesin. Ben de 40 yaşından sonra Ales sınavına girerek yüksek lisans yaptım. Sınav sonrasında mezuniyetlerinizi bir adım daha öteye taşımalısınız” dedi.

İnsanların kendilerini geliştirmemesi için hiçbir sebep olmadığını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu kampı, lisans mezunu öğrencilere Ağustos ayında sınava 2 hafta kala yaptığımız yoğunlaştırılmış eğitim kampından esinlenerek hazırladık. Bu sınava hazırlık için vatandaşlık, coğrafya ve tarih dersleri verilecek. Eğitimlerde paydaşımız olan Pegem Akademi’ye katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Heyecanınız varsa başarılı olmamanız için sebep yok. Hayallerinizin en kısa zamanda gerçekleşmesinin temenni ediyorum” diye konuştu.

Program sonunda Başkan Aktaş tarafından eğitmenlere tablo hediye edildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Bakan Memişoğlu: Türkiye sağlıkta büyük yol katetti

Bursa’da Üretimin Geleceğine Yön Veren Ekosistem: BUTEKOM

İran lideri Hamaney’den protestolarla ilgili sert mesaj

İnegöl Kent Müzesi’nde 17’nci yıl sergisi açılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Deniz ticaretinde 2025 rekoru

4.9 Milyon emekliye müjde: en düşük emekli maaşı 20bin lira oldu

Tunceli'de çığ meydana geldi

Başkan Özdemir'den tarıma sahip çıkın çağrısı

Osmangazi’de tarım arazisine yapılan kaçak depolar yıkıldı

Türkiye-Birleşik Krallık JETCO 8’inci Dönem Toplantısı Londra’da yapıldı

THY 2025’te 92,6 milyon yolcu taşıdı

BUDO’nun 6 seferi hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi

Trump’tan İran mesajı: Çok sert şekilde vuracağız

Ülke genelinde soğuk hava hakim: Kar geri geliyor!

Genç futbolcu Can Armando Güner Galatasaray yolunda

En düşük emekli aylığı için teklif yarın Meclis’te

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası!

Fırtınada okul camı kırıldı, öğrenciler yaralandı

İnegöl Belediyesi’nden meydan düzenlemesi

Yükleniyor