Meral Akşener ismi neden çizildi?

Meral Akşener´in isminin siyasi arenada ?genel başkan adayı´ olarak sürekli gündeme gelmesi MHP´de rahatsızlık yaratırken, Akşener´in bu söylentilere karşı açıktan net tavır almaması başta Bahçeli olmak üzere MHP yönetiminin sabrını taşırdı, ?fırsat kollu

Meral Akşener ismi neden çizildi?
SİYASET 20.09.2015 12:59:10 0

 

Milliyet´te yer alan habere göre; MHP Genel Başkanlığı, Meclis Başkanlığı gibi konularda Akşener´in Bahçeli ve MHP yönetimini ikna edecek şekilde "Hayır kardeşim böyle bir şey yok. Lidere bağlıyım" şeklinde tavır almadığı sık sık konuşulmaya başlandı. MHP´de, Akşener´in "önce ülkem ve partim" düşüncesinden çok "önce ben" fikrine daha yakın durduğu öne sürüldü.

Türkeş tetikledi Bahçeli´nin Akşener hamlesini tetikleyen nedenlerden biri de Seçim Hükümeti´nde Başbakan Yardımcılığı görevini kabul ederek ihraç edilen Tuğrul Türkeş oldu. 2007´de Türkeş´i MHP´ye çağırarak partide önemli bir konuma getiren Bahçeli, yaşadıklarını ´ihanet´ olarak nitelendirirken, "Sırtımızdan hançerlenmedik yer kalmadı" demişti. MHP´de, "Türkeş bunu yaparsa, Akşener de yapar" endişesi hakim olurken, Akşener´in de benzer bir olaya imza atabileceği düşüncesi seslendirilmeye başlandı.