Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen 16. Merinoslular Buluşması’nda, eski Merinos Fabrikası çalışanları 88. kuruluş yıl dönümünde anılarını tazeledi.

BURSA HABER 2.02.2026 16:20:00 0
Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Türkiye’nin sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan Merinos Fabrikası’nın eski çalışanları, fabrikanın 88’inci kuruluş yıl dönümünde düzenlenen 16. Merinoslular Buluşmasında bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kent Konseyi iş birliğinde gerçekleştirilen programda, yıllar sonra aynı çatı altında toplanan Merinos emekçileri hasret giderdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu tarafından, Merinos Emeklileri Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen buluşma, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde yapıldı. Farklı şehirlerden Bursa’ya gelen eski mesai arkadaşları, Merinos Fabrikası’nda geçen çalışma yıllarını ve anılarını yeniden hatırladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Merinos’un Bursa’nın sanayi hafızasında özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Merinos Tekstil Fabrikası’nın, Cumhuriyet’in sanayileşme vizyonunun en güçlü adımlarından biri olduğunu belirten Gazioğlu, fabrikanın adının Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiğini hatırlattı.

1935 yılında temelleri atılan ve 2 Şubat 1938’de Atatürk tarafından açılan Merinos Fabrikası’nın, binlerce emekçinin alın teriyle büyüdüğünü dile getiren Gazioğlu, “Merinos, Cumhuriyet’in üretim, emek ve çağdaşlaşma anlayışının simgelerinden biridir. Bu miras, Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yaşamaya devam edecektir” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy ise Merinos kültürünü yaşatan emekçilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Kent Konseyi olarak bu mirasa sahip çıkmayı sürdüreceklerini söyledi.

Eski Merinos Fabrikası Müdür Yardımcısı Bülent Adısönmez ile Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu temsilcisi Tahir Adıman, Merinos’un Bursa için yeniden doğan bir değer olduğunu belirterek desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Merinos Emeklileri Derneği Başkanı Kemal Menemen de Merinos ailesinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek binasının Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Merinos Olgun Gençlik Merkezine dönüştürüleceğini açıkladı.

Bursa'da elektrik panosu alev aldı, ev küle döndü

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Epstein'in geride bıraktığı mal varlığı ortaya çıktı!

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Bursa'da 6 Şubat için miniklerden duygu dolu anma

Mustafa Er: Sahada disiplinli ve güçlü bir Bursaspor olacak

İnegöl’de kaçan sürücü kameralardan yakalandı

Büyükşehir’den Çalı Yolu’na modern dokunuş

Bursa tekstili Paris'te dünyaya açıldı!

Süper Lig’de 21. haftanın hakemleri açıklandı

Başkan Taban: İnegöl’de tarımın geleceğini inşa ediyoruz

Bursa'da komiserin heimlich manevrası hayat kurtardı

9 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs Bursa’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Allah’ın izniyle bu işin altından kalktık

Osmangazi Belediyesi 6 Şubat’ı dualarla andı

Yurtdışı alışverişte yeni şartlar!

Asrın felaketinin 3. yıldönümü!

İnegölspor formaları çocuklarla buluştu

Başkan Erol’dan 6 şubat mesajı

Yükleniyor