Tarih: 15.02.2024 15:14

Merkez Bankası'ndan kira sorununa reçete

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle büyükşehirlerdeki yüksek kira artışları, vatandaşların ev bulma süreçlerini zorlaştırıyor ve enflasyon üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Merkez Bankası, bu soruna çözüm getirebilmek adına çeşitli önerilerde bulundu.

Merkez Bankası çözüm önerilerini açıkladı: Konut kiraları için yeni yaklaşımlar

Bankanın önerileri arasında şunlar bulunuyor:

Konut Kiralarında çözüm arayışı: Merkez Bankası'nın önerileri ve sektörün değerlendirmesi

Konut sektörü temsilcileri ve uzmanlar, Merkez Bankası'nın önerilerini değerlendirdi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Hepşen, özellikle konut arzının artırılması gerektiğine dikkat çekti. Hepşen'e göre, düzenlemeler yapılabilir ancak temel sorun arzın yetersizliği.

Gayrimenkul uzmanı Rıdvan Akgün, vergi uygulamalarının belirsizliğine dikkat çekerek, bu durumun emlak sektörünü nasıl etkileyeceğinin henüz net olmadığını belirtti. Akgün, özellikle ikinci konut sahiplerinin vergi yüküyle karşılaşmaktan çekinebileceklerini ifade etti.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise kademeli vergilendirme önerisini şu aşamada uygulanabilir bulmadığını belirtti. Aşa'ya göre, vergi artışları ev sahiplerini satışa yönlendirebilir ve bu da konut arzını artırabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —