Meslekî eğitimde yenilikçi modeller tartışıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda BEBKA desteği ile Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO ve BUTGEM tarafından düzenlenen ?Meslekî Eğitimde Yenilikçi Modeller Çalıştayı?, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi?nde (BUTEKOM) ger

7.03.2020 14:44:09 0
Meslekî eğitimde yenilikçi modeller tartışıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda BEBKA desteği ile Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO ve BUTGEM tarafından düzenlenen ‘Meslekî Eğitimde Yenilikçi Modeller Çalıştayı’, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirildi.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mâlî Destek Programı kapsamında desteklenen “Vasıflı Ara Eleman Yetiştirilmesine yönelik “BUÜ Teknik Bilimler MYO Uygulamalı Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi” ve “İmalât Sektörüne Yönelik Mesleki ve Teknik Eğitimde Sanal Gerçeklik Laboratuvarlarının Kurulması ve Uygulamaların Geliştirilmesi” projeleri kapsamında meslekî eğitimde yenilikçi modellerin oluşturulması ve işgücü niteliğinin tespiti amacıyla çalıştay düzenlendi. Çalıştaya, Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, meslek Liselerinden teknik öğretmenler, sanayiciler ve BEBKA temsilcileri katıldı.
Mesleki Eğitimde Yenilikçi Modeller Çalıştayı’nda konuşan Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, “Yürütülen projeler kapsamında meslekî eğitimde yenilikçi eğitim modelleri oluşturmaya ilişkin bir dizi faaliyet gerçekleştiriyoruz. Çalıştaya yaklaşık 100 katılımcımız yer aldı. Katılımcılar akademisyen, meslek lisesi öğretmenleri ve sektör temsilcileri olmak üzere 3 farklı gruptan oluşuyor. Çalıştayda 10 hedef konumuz var. Hedef konularını daha önceden yapmış olduğumuz ve yaklaşık 3 ay süren bir saha çalışması ile belirledik. Saha çalışmasında öncelikle anket çalışması yaptık. Bu anketlerde meslekî eğitimin zayıf yönleri, güçlü yönleri, geliştirilmesi gereken hususlar, fırsatlar, tehditler soruldu ve elimizde bir dizi bilgi oluştu” dedi.
Strateji belirlenecek
Karahan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meslek komitesi üyelerinin de çalıştaya yoğun katılım sağladığını ifade ederek, “Meslek yüksek okulumuz bünyesinde toplam 18 programda danışma kurulu toplantıları gerçekleştirildi. Tüm bu saha çalışmalarından elde ettiğimiz geri bildirimler ile hedef konuları belirledik ve bugünkü çalıştayımızda da bu belirlenen hedef konularla ilgili tüm katılımcılarımızla birlikte strateji çalışması yapacağız.” diye konuştu.
Meslekî eğitimde yenilikçi modellerin oluşturulması hedefi ile Prof. Dr. Mehmet Karahan’ın yönettiği çalıştayda meslekî eğitimde güçlü, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler belirlendi.

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading