Tarih: 20.01.2015 20:05

MESLEKİ EĞİTİM’DE KAYITLAR BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl Mesleki Eğitim Merkezinin, özel sektörde çalışanlara yönelik çıraklık eğitimi başvuruları başladı. 12 Ocak 2015 tarihinde başlayan başvurular, 13 Şubat 2015 tarihinde son bulacak.

Kurslarla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Yılmaz, Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptıran çırak öğrencilerin sigorta işlemlerinin Merkez Müdürlüğünce yapıldığını aktardı, bu durumun işletme sahiplerine büyük bir avantaj sağladığını belirtti.

Müdür Yılmaz, Örgün Eğitim Kurum Müdürlerine, velilere ve işletme yetkililerine çağrıda bulunarak, çeşitli nedenlerle zorunlu eğitimin 8. sınıfını tamamladıktan sonra Liselerin herhangi bir kademesinde örgün eğitimin dışına çıkan ve Açık Liseye kayıt olan öğrencilerin ilgi duyacakları bir mesleğe yönlendirilerek, bu gençlerin meslek sahibi olmaları noktasında rehberlik yapmaları, işletme yetkililerinin ise, işyerlerinde yeni işe başlayan çırakların kayıtlarını Mesleki Eğitim Merkezine yaptırmalarının işletmeler için kanuni bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Bilgilendirme toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri ve İnegöl Mobilyacılar odası Başkanı Özcan Ayhan’da katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —