MGK bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanarak Suriye, terörle mücadele ve Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesi gibi kritik konuları ele alacak.

GÜNDEM 5.12.2024 10:29:00 0
MGK bugün Erdoğan başkanlığında  toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bugün Beştepe'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, ana gündem maddesinin Suriye ve bölgede yaşanan son gelişmeler olması bekleniyor. Ayrıca, kamuoyunda "kırmızı kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesi de ele alınacak.

Toplantıda, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmeleri nasıl takip ettiği ve olası nüfus hareketliliği durumunda alınacak tedbirler değerlendirilecek. Bunun yanı sıra, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde devam eden operasyonlar ve terörle mücadele konuları da gündeme gelecek.

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerdeki son gelişmelerin de görüşüleceği toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi için sürdürülen çalışmalar da ele alınacak. ABD'den alınması planlanan 40 F-16 blok 70 için sözleşme imzalanırken, 40 Eurofighter temini ve ABD'deki hangarlarda bulunan 6 F-35 uçağının Türkiye’ye teslimi ile Türkiye’nin F-35 programına dahil edilmesi de masada olacak.

Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin 5 yıllık güncelleme periyodunun tamamlanmak üzere olmasıyla birlikte, yapay zeka kavramının bu belgede yer alması bekleniyor. Ayrıca, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehlikeler ve tehditlere dair güncellemeler yapılması da öngörülüyor.

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 620 gram kokain ele geçirildi

Bursa'da düzensiz göçmen avı

30 yıldır uçamayan Yenişehir Havaalanı’ndan taze umutlar

YSK kararını verdi: CHP İstanbul İl Kongresi yapılacak

Cumhuriyet coşkusu Bursa’yı sarıyor

Bursa’da, 15 Temmuz şehitleri için ’253 Hatim’

Özsavaş: "Önceliğimiz, turizmi ileriye taşımak”

Başkan Aydın müjdeyi verdi: "Tahtakale Köylü Pazarı eski haline kavuşuyor"

Nilüfer’in 421’inci parkı Balkan Mahallesi’nde açıldı

Yenişehir'e modern hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanı

Bursa'da zincirleme trafik kazası!

CHP İstanbul Kongresi hakkında durdurma talebi: YSK toplanıyor

Atış Yapı operasyonunda 3 tutuklama

Osmangazi’de spor haberciliği masaya yatırıldı

CHP Bursa'da kongre heyecanı

Nilüfer’de Muhtarlar Günü birlik ve dayanışma mesajlarıyla kutlandı

Vali Ayyıldız liderliğinde su seferberliği şart oldu

BTSO, Dubai ticaret heyetini Bursa’da ağırladı

Türkiye'nin 17. “İyilik Gemisi” Gazze İçin El-Ariş Limanı’na ulaştı

ABD’de hükümet krizi derinleşiyor: Maaşlar durdu, sınır kampanyası başladı

Definecilerin zulasından cephanelik çıktı

Erken teşhis hayat kurtarır

İnegöl Belediyesi’nden 27 bin öğrenciye kumbara

Bursa'da barajlarda su bitti

Motosiklet kazasında ağır yaralanmıştı, 110 gün sonra acı haber geldi

Minik Berra’nın boğularak hayatını kaybettiği özel kreş MEB tarafından kapatıldı

Bursa’da kafa kafaya çarpışan otomobil alev aldı

Eylülde konut satışları yüzde 6,9 arttı: 150 Bin 657 konut satıldı

Uludağ Elektrik’ten doğa dostu çözüm

Nilüfer Belediyesi’nin “Dayanışma Sofrası”na Milano’dan ödül

Yükleniyor