MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: "Türkiye, gerekeni yapacak!"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıya sert tepki gösterdi ve Türkiye'nin gerektiğinde adımlar atacağını vurguladı.

SİYASET 7.05.2024 11:21:00 0
MHP Genel Başkanı Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Hangi şartlar altında kalırsak kalalım hakikati haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Suyun üstünde bile yürüsek yüzme bilmiyorlardı diyenler çıkacak. İşimize, önümüze bakacağız. Mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Zulüm karşısında mazlumların yanındayız.

1 Mayıs'ı her yerde kutlamak mümkün, Taksim ısrarı niye?

Polisimiz asıl emekçidir. Türk polisiye iftihar ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

NETANYAHU İÇİN HESAP GÜNÜ YAKIN!
Türkiye UAD'deki davaya müdahil oluyor. İsrail ile ticaretin durdurulması yerinde bir karardır. Netanyahu için hesap günü yakındır. Netanyahu, 35 bin Filistinli mazlumun kanında boğulacaktır. Bundan kaçış ve kurtuluşu yoktur.

Netanyahu, müzakere sürecini dinamitlemektedir. Netanyahu'nun ateşkese yanaşmaması bir insanlık sorunudur. BM artık devreye girmelidir. Bölge bıçak sırtındadır. ABD'nin güvenilmez politikaları cinayetleri teşvik etmekte. Gazze dünya için turnosol kağıdıdır.

Türkiye, yeri zamanı geldiğinde gereğini yapacak dirayete sahip.

SİYASETTE BAHAR HAVASI
Siyasette duvar örersek yanlışa düşeriz. Sıkılı yumrukların açılması, yumuşamanın hakim olması halisane dileğimizdir. Siyaset kavga arenası değil konuşma sahasıdır. Muhabere yerine müzakere ile Türkiye'mizin yükseliş sürecine herkes destek vermelidir. DEM'lenmek yerine şekerli suyu tercih etmek akla en yatkın seçenektir. Sayın cumhurbaşkanımız ile CHP başkanının görüşmesini es geçip boşa düşmeleri kendi bilecekleri şeydir. Biz ülkesi için dolu hevesi olanların ne söylediğine bakıyoruz. Siyasetin yumuşamasının vasatı Türkiye'nin ortak çıkarları, ortak geleceğidir.

"KİMSE MAHKEMEYE TALİMAT VEREMEZ"
Hiçbir organ mahkemelere emir vermez, tavsiyede bulunamaz. Yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili beyanda bulunamaz. Mahkeme kararları değiştirilemez. Yargıya talimat vermek suçtur. Kavala'nın yeniden yargılanması hususunda sipariş süreç ilerletilmektedir. Bahse konu şahıs Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırma suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Diğer sanıklar da 18'er yıl ceza almıştır. Sayın Özel'in kolunda saati yok mudur? Sayın Özel'in saati sormak yerine PKK ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzüne vurması gerekmez miydi? Kanun kaçağı FETÖ ve PKK'lıları Türkiye'ye ne zaman iade edeceksiniz diye soramaz mıydı. Bana saati sorar ise köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASI
Beklentimiz iddianamenin kabul edilip yargılamanın başlamasıdır. Hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak?

Atlas’ın ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı

Mübadelenin 103. yılı Nilüfer’de ezgilerle anıldı

Bursa Valiliği’nden Uludağ telesiyej arızası açıklaması

Matlı, Gulfood 2026’da Türk gıdasını zirveye taşıdı

Trafikte yarış yapan 4 sürücü yakalandı

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın paniği

Bakan Yerlikaya’dan Uludağ’daki kurtarma operasyonuna tebrik

Bursa fethin 700. yılında, Tanpınar’ın gözünden anlatıldı

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan tatilciler kurtarıldı

Bursa'da uçan tekmelerin bedeli ağır oldu: Ehliyetlere el konuldu!

Yarıyıl Şenliği’ne coşkulu final

Bursa otoyolunda ters şerit skandalı

Donald Trump'tan İran mesajı: Anlaşma olursa iyi, olmazsa göreceğiz

Bursa’da ters yöne giren araç panik yarattı!

Bursa’da çıkan yangına hızlı müdahale

Uludağ’a hafta sonu akını: Kuyruklar uzadı

Nilüfer’de korkutan kaza: Yaya son anda kurtuldu

SGK duyurdu: Emekli farkları 4 Şubat’ta hesaplarda

Altın ve Gümüş zirveden çakıldı

Ünlü isimlere uyuşturucu soruşturmasında yeni dalga

İnegöl’de tekstil fabrikasında acı ölüm

Kestel’in yeşil gücü Essen’de dünyaya açıldı

Yıldırım’da ortak akıl toplantıları sürüyor

Bursa’da trafikte uçan tekmeli kavga

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaşımda Türkiye’ye çağ atlattık

Mustafa Destici: 3 suça idam isterim

Martı TAG ile taksiciler Bursa’da karşı karşıya geldi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

Yükleniyor