Tarih: 27.08.2015 18:37

MHP´DE TUĞRUL TÜRKEŞ DEPREMİ

Facebook Twitter Linked-in


Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan hükümeti kurma görevini alan Ahmet Davutoğlu, 11 milletvekiline geçici hükümette yer alması için davet göndermişti.
Başbakan Davutoğlu´nun bakanlık teklifine ilk ret MHP´li Tanrıkulu´dan gelmişti. Tanrıkulu´nun ardından Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici ve Meral Akşener de teklifi reddetmişti.
Davutoğlu´nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş´e ise MHP´den sert tepki geldi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş kesin ihraç talebiyle MHP disiplin kuruluna sevk edildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim kabinesine giren Tuğrul Türkeş´e tepki gösterdi. Bahçeli, Twitter´dan yaptığı açıklamada; "Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez. Vatan yürek atışıdır; korkakların eline bırakılamaz" dedi.

MHP Genel Merkezi´ndeki asansörde yer alan Türkeş yazılı plaka yerinden sökülürken, Tuğrul Türkeş´in teklifi kabul etmesi sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP´li vekili telefonla aradı ve seçim hükümetinde yer alacağı için teşekkür etti.

MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu´nun bazı MHP´li isimlere bakanlık teklifi götürülebileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır, dava ne alınır ne satılır" demişti. 

23 Ağustos Pazar günü Vatan yazarı Murat Çelik´e konuşan Türkeş´in "Her şey tamam da devlet sahipsiz kalacak" dediği öğrenildi. Türkeş´in o gün söylediği sözlerin bu kararında etkili olduğu sanılıyor.
Öte yandan Türkeş´in bu kararı ?Başbuğ Alparslan Türkeş gibi oğlu da ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için taşın altına elini koydu? yorumlarına neden oldu.


/kanal16.com.tr/2015-8/27/184740962b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —