Millet Partisi’nden Bursa Büyükşehir’e “Konser bütçesini açıklayın” çağrısı

Ankara’daki 69 milyon TL’lik Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yapılan harcamalar gündemdeyken, Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, Bursa Büyükşehir ve ilçe belediyelerini şeffaflığa davet etti.

BURSA HABER 7.11.2024 10:20:00 0
Millet Partisi’nden Bursa Büyükşehir’e “Konser bütçesini açıklayın” çağrısı

Akyıldız, Bursa’da düzenlenen konser ve etkinliklerde harcanan bütçenin detaylarıyla açıklanması gerektiğini belirtti.


Milli Bayramların Ruhuna Uygun Etkinlik Vurgusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 69 milyon TL karşılığında Ebru Gündeş’in sahne almasının ardından başlayan harcama tartışmalarına değinen Akyıldız, Bursa’daki belediyelere, özellikle de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, benzer bir şeffaflık çağrısı yaptı. Milli bayramların coşkuyla kutlanması gerektiğini ifade eden Akyıldız, ancak bu coşkunun ekonomik şartlara uygun biçimde yaşanması gerektiğine dikkat çekti.

“Belediyeler, milletin parasının çarçur edileceği yerler değildir” diyen Akyıldız, kültür ve sanat etkinliklerinin gerekliliğine vurgu yaparken, halkın ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu dönemde gereksiz harcamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Bursa Belediyelerinden Şeffaflık Bekleniyor

Akyıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve başta Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri olmak üzere ilçe belediyelerinden konser ve festivallerde yapılan harcamaların detaylarının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Belediyelerin kültür-sanat etkinliklerine harcadığı paraların miktarını ve bu etkinliklerde sahne alan sanatçılara yapılan ödemelerin şeffaflıkla açıklanması gerektiğini belirtti. Akyıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyeler, milletin parasının çarçur edileceği yerler değildir. Mutlaka kültür-sanat hayatını diri tutacak, milli coşkuyu artıracak etkinlikler düzenlenmelidir ancak milletimiz enflasyonun altında ezilirken bu tür organizasyonlara astronomik paralar harcanmamalıdır. Sonuçta belediyeler de milletin emaneti kurumlardır. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, 29 Ekim ve öncesinde düzenlediği etkinliklerde ne kadar harcama yapıldığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Tüm kültür-sanat etkinlikleri için şehrimize gelen kafilelerin, heyetlerin nerelerde ve ne şartlarda ağırlandıkları, masrafların neye göre belirlendiği mutlaka detaylı olarak paylaşılmalıdır. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri de bu paylaşımı yapmalıdır. Şeffaf belediyecilik, sözde değil özde olmalıdır. Bir yandan kent/halk lokantaları açarken diğer yandan konserler/festivaller için fahiş bütçeler ayırmak, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?’ sözünü akıllara getirmektedir. O halde soruyoruz: Bursa Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeler başta olmak üzere bu konserlerde sahne alan isimler ve ekiplerine ne kadar ödeme yapmıştır/yapacaktır? Halk sosyal medya başta olmak üzere tüm mecralar üzerinden derhal bilgilendirilmeli ve bu bilgilendirmeler, düzenli olarak yapılmalıdır. Millet, parasının nerelere harcandığını bilme hakkında sahiptir. Millet Partisi olarak bu önemli konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” 

 

“Millet Partisi Olarak Konunun Takipçisi Olacağız”

Akyıldız, sosyal medya ve diğer mecralardan halkın bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ederek, tüm bu gelişmelerin takipçisi olacaklarını belirtti. Bu açıklamanın ardından gözler, Bursa’daki belediyelerin bütçe açıklamalarına çevrildi.

Dünya kupası yolunda önemli zafer!

Bursa’da yanan ormanlar 8 ayda yeniden hayat buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye'ye diz çöktüremeyecek

Marmarabirlik üreticiye son ödemeyi 17 Nisan'da yapacak

A Milli Takım’da Romanya maçı kadrosu belli oldu: 6 eksik

Milli maç heyecanı Bursa'da dev ekranlarda yaşanacak!

Donald Trump'tan NATO'ya tepki: Bizi yalnız bıraktılar

İnegöl'ün Nöbetçi Kitaphane'lerine tam not

Yıldırım Belediyesi’nden çocuklara bilim ve sanat fırsatı

Bayramın ikinci gününde kaybolan yaşlı adamdan acı haber!

Bakan Uraloğlu'ndan saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama

Bursa’da kaçak sigaraya büyük darbe

UEDAŞ’tan elektrik güvenliğinde Ar-Ge atılımı

MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır

Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı

Edebiyat tutkunları Osmangazi'de buluştu

Çınarcık Arıtma Tesisi açılış için gün sayıyor

Can Ozan Bursa'da hayranlarıyla buluştu

Nilüferli bostan kaşifleri toprakla buluştu

Osmangazi Köprüsü’nde feci olay: Fenomen hayatını kaybetti

Bursa’da yol ortasında boks gibi kavga

Osmangazi Girişimcilik Zirvesi gençlerle iş dünyasını buluşturdu

Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok

İznik’te kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Bursalı sporcu Uğur Tuzlu, Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda şampiyon oldu

İnegöl’de fabrikada gaz faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı

Bursa'da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yıldırım’da kentsel dönüşümde yeni adım

Yükleniyor

loading