Millet Partisi’nden Bursa Büyükşehir’e “Konser bütçesini açıklayın” çağrısı

Ankara’daki 69 milyon TL’lik Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yapılan harcamalar gündemdeyken, Millet Partisi Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, Bursa Büyükşehir ve ilçe belediyelerini şeffaflığa davet etti.

BURSA HABER 7.11.2024 10:20:00 0
Millet Partisi’nden Bursa Büyükşehir’e “Konser bütçesini açıklayın” çağrısı

Akyıldız, Bursa’da düzenlenen konser ve etkinliklerde harcanan bütçenin detaylarıyla açıklanması gerektiğini belirtti.


Milli Bayramların Ruhuna Uygun Etkinlik Vurgusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 69 milyon TL karşılığında Ebru Gündeş’in sahne almasının ardından başlayan harcama tartışmalarına değinen Akyıldız, Bursa’daki belediyelere, özellikle de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, benzer bir şeffaflık çağrısı yaptı. Milli bayramların coşkuyla kutlanması gerektiğini ifade eden Akyıldız, ancak bu coşkunun ekonomik şartlara uygun biçimde yaşanması gerektiğine dikkat çekti.

“Belediyeler, milletin parasının çarçur edileceği yerler değildir” diyen Akyıldız, kültür ve sanat etkinliklerinin gerekliliğine vurgu yaparken, halkın ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu dönemde gereksiz harcamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Bursa Belediyelerinden Şeffaflık Bekleniyor

Akyıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve başta Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri olmak üzere ilçe belediyelerinden konser ve festivallerde yapılan harcamaların detaylarının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Belediyelerin kültür-sanat etkinliklerine harcadığı paraların miktarını ve bu etkinliklerde sahne alan sanatçılara yapılan ödemelerin şeffaflıkla açıklanması gerektiğini belirtti. Akyıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyeler, milletin parasının çarçur edileceği yerler değildir. Mutlaka kültür-sanat hayatını diri tutacak, milli coşkuyu artıracak etkinlikler düzenlenmelidir ancak milletimiz enflasyonun altında ezilirken bu tür organizasyonlara astronomik paralar harcanmamalıdır. Sonuçta belediyeler de milletin emaneti kurumlardır. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, 29 Ekim ve öncesinde düzenlediği etkinliklerde ne kadar harcama yapıldığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Tüm kültür-sanat etkinlikleri için şehrimize gelen kafilelerin, heyetlerin nerelerde ve ne şartlarda ağırlandıkları, masrafların neye göre belirlendiği mutlaka detaylı olarak paylaşılmalıdır. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri de bu paylaşımı yapmalıdır. Şeffaf belediyecilik, sözde değil özde olmalıdır. Bir yandan kent/halk lokantaları açarken diğer yandan konserler/festivaller için fahiş bütçeler ayırmak, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?’ sözünü akıllara getirmektedir. O halde soruyoruz: Bursa Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeler başta olmak üzere bu konserlerde sahne alan isimler ve ekiplerine ne kadar ödeme yapmıştır/yapacaktır? Halk sosyal medya başta olmak üzere tüm mecralar üzerinden derhal bilgilendirilmeli ve bu bilgilendirmeler, düzenli olarak yapılmalıdır. Millet, parasının nerelere harcandığını bilme hakkında sahiptir. Millet Partisi olarak bu önemli konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” 

 

“Millet Partisi Olarak Konunun Takipçisi Olacağız”

Akyıldız, sosyal medya ve diğer mecralardan halkın bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ederek, tüm bu gelişmelerin takipçisi olacaklarını belirtti. Bu açıklamanın ardından gözler, Bursa’daki belediyelerin bütçe açıklamalarına çevrildi.

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading