Milli Saraylar’a Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akını: 9 günde 326 bin 500 kişi ziyaret etti

Milli Saraylar’a Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akını: 9 günde 326 bin 500 kişi ziyaret etti

KÜLTÜR SANAT 15.04.2024 16:40:00 0
Milli Saraylar’a Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akını: 9 günde 326 bin 500 kişi ziyaret etti

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı müzeler, Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Topkapı Sarayı başta olmak üzere Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayları ile tarihi kasırlar ve müzeler, 9 günlük tatil boyunca 326 bin 531 kişiyi ağırladı. Topkapı Sarayı’nı bayramı tatili boyunca 147 bin 353 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken Dolmabahçe Sarayı’nı 60 bin 223 turist gezdi. Milli Saraylar Resim Müzesi’ni gezenlerin sayısı bayram tatilinde 21 bin 931 kişiye ulaştı. 
Milli Saraylar 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde şehirde kalan ve şehre gelen vatandaşlar ile yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Milli Saraylar’ın bahar mevsimiyle birlikte rengarenk çiçeklerle süslenen bahçelerini ve tarihi mekanlarını gezdi, fotoğraf ve videolar çekerek anılarını kayda aldı. Osmanlı medeniyetinden günümüze miras kalan en önemli abidelerden Topkapı Sarayı, Ramazan Bayramı tatili boyunca 147 bin 353 kişiyi ağırladı. Tatil süresince sadece arife günü kapalı olan Topkapı Sarayı, bayramın üçüncü günü 21 bin 974 kişiyle rekor kırdı. Topkapı Sarayı’nı tatil boyunca günlük ortalama 18 bin 500 kişi ziyaret etti. 
Bayramın üçüncü günü Dolmabahçe Sarayı’nda rekor: 11 bin 132 turist ziyaret etti 
Dolmabahçe Sarayı da turist akınından nasibini aldı. Uzun bayram tatili boyunca Dolmabahçe Sarayı’nı gezenlerin sayısı 60 bin 223 olarak belirlendi. Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin hatıralarını bir arada yaşatan Dolmabahçe Sarayı, bayramın üçüncü günü tarihi bir rekora imza attı. Saray’ı gezenlerin sayısı 12 Nisan tarihinde 11 bin 132’ye ulaştı. Rekorda, Dolmabahçe Sarayı’nın tarihi ve mimari özelliklerinin yanı sıra yeni düzenlemeyle hayranlık uyandıran bahçe peyzajı da etkili oldu. 
Milli Saraylar Resim Müzesi’ni gezenlerin sayısı bayram tatilinde 21 bin 931 kişiye ulaştı 
Osmanlı resim sanatının gümünüzdeki tek temsilcisi Milli Saraylar Resim Müzesi de bayram tatilinde şehrin kültür - sanat durakları arasında yerini aldı. Beşiktaş’taki Resim Müzesi’ni gezenlerin sayısı 21 bin 931 kişiye ulaştı. Resim Müzesi, sergilediği yüzlerce nadide eserin yanı sıra tabloları aratmayacak güzellikteki bahçesi, kafesi ve çay salonuyla bayram tatilinde şehrin huzur mekanlarından biri oldu. Beşiktaş, Yıldız, Nişantaşı üçgeninde yer alan Ihlamur Kasrı da 11 bin 790 kişiyle hatırı sayılır bir rakama ulaştı. 
Beylerbeyi Sarayı ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı adreslerden biri oldu 
Anadolu yakasının tek sarayı Beylerbeyi de ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı adreslerden biri oldu. Bayram tatilinde Beylerbeyi Sarayı’nı 20 bin 135 kişi gezdi. Anadolu yakasında turistlerin bir diğer uğrak noktası Küçüksu Kasrı da 11 bin 115 kişiyi ağırladı. Tarihi yapıları gezenlerin, tatil boyunca hizmet veren Milli Saraylar’a bağlı kafeteryaları ve Küçüksu Mesire Alanı’nı tercih ettiği görüldü. 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

9 yıldır aranan FETÖ firarisi yakalandı

Bursa’da eşinden şiddet gören kadın, kızıyla camiye sığındı

Büyükşehir'den kar mesaisi

Küçük Sanayi’de şok tablo

Özer Matlı: Öngörülebilir ekonomi reel sektörü hızlandıracak

İran protestolarında eylemler giderek artıyor: 538 ölü

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar'a ziyaret

İhracat odaklı kalkınma hedeflerine KFA Fuarcılık imzası

Bursa'da 7 katlı otelde yangın paniği yaşandı: 8 kişi dumandan etkilendi

Motorine zam geliyor: Depoları hemen fulleyin...

BİK Genel Müdürü Çay, TİMBİR toplantısının onur konuğu oldu

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Yükleniyor