Milli Eğitim Bakanı Tekin'den müfredat açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim Terbiye Kurulu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü ve yeni müfredatın 1-5 ve 9. sınıflarla başlayacağını duyurdu

EĞİTİM 5.03.2024 14:10:00 0
Milli Eğitim Bakanı Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu ve Talim Terbiye Kurulu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bakan Tekin, müfredatın 1-5 ve 9. sınıflarla başlayacağını duyurarak ortak ve zorunlu derslerin standart olacağını ifade etti.

Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, müfredatın detaylı bir şekilde incelenmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, 1 dersin programının 800 sayfa olduğuna dikkat çekti. Yeni müfredatın 1-5 ve 9. sınıflarla başlayacağını vurgulayan Tekin, Talim Terbiye Kurulunun onayının ardından yayınlanacağını ve önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

Öğrencilerin mağdur olmaması adına teknik olarak konuların birbirini izlemesi gerektiğini söyleyen Bakan Tekin, her kademeye yeni başlayan öğrenciyle başlanacağını belirtti.

Bakan Tekin ayrıca, matematikte bazı konuların çıktığı iddialarını yanıtladı ve müfredatın çocukların düzeylerine uygun olacağını vurguladı. Alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını ve müfredatın hem bilimsel hem de uygulamadaki boyutunun dikkate alındığını belirten Tekin, seyreltmelerin olacağını ve müfredatın çocukların düzeylerine uygun olacağını ifade etti.

Sürecin nasıl işleyeceğine yönelik olarak Bakan Tekin, çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda hepsinin tamamlanmış olacağını söyledi. Yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağını belirten Tekin, tamamlanan çalışmaların tanıtımının yapılacağını ve kademeli olarak uygulamaya geçileceğini aktardı.

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

PKK silahları yaktı: İşte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Srebrenitsa’da sessiz kalanlar Gazze’de de susuyor"

Bahçeli'den ilk açıklama: "Türkiye terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir"

Pastırmadan boya çıktı! Bakanlık gıda skandallarını açıkladı

Belediye personeline farkındalık eğitimi

Bursa'da kızılgeyik fotokapanla görüntülendi

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

PKK silah bırakıyor: “Terörsüz Türkiye” sürecinde tarihi adım!

LGS sonuçları açıklandı

Ev tekstili sektörü tek yürek oldu

Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu

Özgür Özel 412 belediye başkanıyla bir araya geldi

İletişim Başkanlığı'nda devir teslim

İnegöl TBMM'ye damgasını vurdu

Bir konkordato bin kırılma!

Bursa Yuvam’da kayıtlar başladı

Şeref Demir: "Olumsuzluklara rağmen üretmeye devam ediyoruz"

İbrahim Burkay: “Ortak aklın ve dayanışmanın gücüne inanarak geleceğe yatırım yaptık”

Yılın ilk yarısında 1,4 milyonun üzerinde gayrimenkul satıldı

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı

En düşük emekli aylığı 16 bin 881 lira oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

İnegöl Belediyesi’nden güneş enerjisiyle örnek tasarruf: Aylık 1.2 milyon TL kazanım

Yükleniyor