Milli Eğitim Bakanı Tekin'den önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affı konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin
EĞİTİM 26.02.2024 16:20:00 0

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürüyle düzenlenen istişare toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affı konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi.

Tekin, "Merkezden aldığımız kararlarla genel bir çerçeve çiziyoruz. Bakanlık politikaları doğrultusunda, inşa etmeye çalıştığımız felsefeye uygun olarak il düzeyinde projeler geliştirebilirsiniz." dedi.

Deprem bölgesine yapılan yatırımlara değinen Tekin, "asrın felaketi"nde "asrın birlikteliği" anlayışıyla yaraları sarmaya devam ettiklerini vurguladı.

Tekin, çocukların okul bahçelerinde geleneksel oyunlarla vakit geçirmeleri ve bu sayede hem obeziteyle mücadele hem de dijital bağımlılıktan uzaklaşarak arkadaşlık bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

YKS soru havuzunun Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki konu ve kazanımları kapsayacağı bilgisini paylaşan Tekin, mesleki teknik eğitim alanında da yeni model çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bakan Tekin'in ardından tüm genel müdürler, bağlı oldukları bakan yardımcıları koordinesinde kendi alanlarıyla ilgili sunum yaparak fikir alışverişinde bulundu.