Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavlarda açık uçlu soruya geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Mart'ta yapılacak 2. dönem 1. yazılı sınavlarında ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanacağını açıkladı.

EĞİTİM 4.03.2024 14:13:00 0
Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınavlarda açık uçlu soruya geçiyor

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan ikinci dönem birinci yazılı sınavlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bülbül, öğrencilere geri bildirim vermek ve eksik öğrenmeleri belirlemek amacıyla daha iyi bir ölçme yapabilmek için açık uçlu soru sistemine geçtiklerini belirtti. Ortaokul ve liselerde öğretmenler tarafından hazırlanan tüm sınavlarda soruların açık uçlu veya kısa cevaplı olacağını ifade etti.

MEB, ortak sınavlarda açık uçlu soruları kullanacak

Bülbül, ülke genelindeki ortak sınavların üç farklı düzeyde yapılacağını vurgulayarak, bu sınavlarla öğrencilerin ilgili derslerinden birini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. İlk dönemde çoktan seçmeli sorularla yapılan ortak sınavlardan farklı olarak, ikinci dönem sınavlarında öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılacağını belirtti.

Öğrencilerin cevapları değerlendirilirken hata payının olmayacağını kaydeden Bülbül, açık uçlu soruların değerlendirilmesinde görev alan öğretmenlere puanlama eğitimleri verileceğini ve her öğrenci cevabının bağımsız olarak iki puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini söyledi. Tutarsızlık durumlarında ise cevapların üst puanlayıcı tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

MEB'in bu yeni uygulaması, öğrencilerin öğrenme sürecine daha fazla katılım sağlayarak, geri bildirim almasını ve eksiklerini daha iyi görmesini sağlayacak gibi görünüyor. Ayrıca, öğrencilerin sadece bilgiyi hatırlamak yerine anlamalarını ve ifade etmelerini sağlayacak olan açık uçlu sorular, öğrenme sürecinin kalitesini artırabilir.

 

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Yükleniyor