Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun bir çalışmanın ürünü olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağını kamuoyunun değerlendirmesine sundu.

EĞİTİM 26.04.2024 14:52:00 0
Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm eğitim kademelerindeki zorunlu dersleri kapsayan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne sundu. Bu model, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde, akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarıyla yoğun görüş alışverişleri yapıldı, analizler ve toplantılar düzenlendi. Geçen yıl yaz aylarında tüm bu birikimler veri olarak alındı ve sistematik hale getirildi.

Modelin beceri çerçevesi oluşturulurken 20 çalıştay düzenlendi ve her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Süreç boyunca 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi. 260 akademisyen ve 700'den fazla öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı. 1000'in üzerinde eğitim paydaşı da görüşlerine başvuruldu. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinden sonra "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

İnegöl'ün Nöbetçi Kitaphane'lerine tam not

Yıldırım Belediyesi’nden çocuklara bilim ve sanat fırsatı

Bayramın ikinci gününde kaybolan yaşlı adamdan acı haber!

Bakan Uraloğlu'ndan saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama

Bursa’da kaçak sigaraya büyük darbe

UEDAŞ’tan elektrik güvenliğinde Ar-Ge atılımı

MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır

Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı

Edebiyat tutkunları Osmangazi'de buluştu

Çınarcık Arıtma Tesisi açılış için gün sayıyor

Can Ozan Bursa'da hayranlarıyla buluştu

Nilüferli bostan kaşifleri toprakla buluştu

Osmangazi Köprüsü’nde feci olay: Fenomen hayatını kaybetti

Bursa’da yol ortasında boks gibi kavga

Osmangazi Girişimcilik Zirvesi gençlerle iş dünyasını buluşturdu

Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok

İznik’te kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Bursalı sporcu Uğur Tuzlu, Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda şampiyon oldu

İnegöl’de fabrikada gaz faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı

Bursa'da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yıldırım’da kentsel dönüşümde yeni adım

Yeni vizyona giren "Çatlı" filminde İnegöllü oyuncu sürprizi!

DSÖ Bursa'nın sağlık vizyonunu resmen duyurdu

MSB ve İngiltere anlaştı: Eurofighter Typhoon uçakları geliyor

Galatasaraylı Metehan Baltacı tahliye edildi

Bursa'da sahte bandrol operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Baskı, sansür ve yılmayan bir yaşam: Orhan Kemal!

Bursa’nın liseli müzisyenleri Nilüfer’de buluşuyor

Yükleniyor

loading