Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni uygulama

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla müfredatta devrim niteliğinde bir değişikliğe gitti. Artık okullarda haftanın bir günü ders işlenmeyecek.

EĞİTİM 26.03.2024 10:49:00 0
Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzun süredir beklenen müfredat değişikliği nihayet duyuruldu. Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için haftanın bir günü oyun günü olarak belirlendiğini açıkladı.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin sadece akademik alanda değil, sosyal ve duygusal açıdan da gelişmesi bizim için çok önemlidir. Bu nedenle müfredatımızda köklü bir değişikliğe giderek haftanın bir gününü oyun ve sosyal faaliyetlere ayırmaya karar verdik." dedi.

Oyun gününde neler olacak?

Haftanın bir günü, dersler yerine oyunlar, grup etkinlikleri ve sosyal faaliyetlerle dolu olacak. Bu gün boyunca hiçbir ders işlenmeyecek. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde çeşitli oyunlar oynayacak, grup çalışmaları yapacak ve sosyal becerilerini geliştirecekler.

Oyun günü uygulamasının amacı, öğrencilerin okulu daha çok sevmesini, derslere daha iyi motive olmalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Ayrıca, oyun oynamanın öğrencilerin stresini azaltmaya ve yaratıcılığını geliştirmeye de yardımcı olduğu bilinmektedir.

Devamsızlık yoklaması alınacak

Haftanın bir günü oyun ve sosyal faaliyetlere ayrılmış olsa da bu özel günlerin ders olmaması, öğrencilerin tatil yapabilecekleri anlamına gelmiyor. Devamsızlık yoklaması bu günlerde de alınacak. Yani öğrenciler, bu sosyal etkinliklere katılmak durumunda olacaklar.

Mudanya’da “3 suya 600 TL” iddiası sonrası denetim

MHP İl Başkanı Tekin’den Başkan Özel’e destek

Kestel’e değer katan yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı

Yeni Kestel Belediye yönetimi kendi hikayesini yazıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya güvenlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfus uyarısı

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Bursa’da Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 4 kat artırıldı

Bursa’da saç ekimi talebi artıyor: Doğru merkez seçimi neden kritik?

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Nilüfer Belediyesi’nden 64 mahallede erzak desteği

Terörsüz Türkiye Komisyonu raporunu tamamladı

Bursa’da deniz taştı, yollar göle döndü

Uludağ’da kar bereketi turizmi canlandırdı

Osmangazi’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Osmangazi Ramazan’a dolu dolu hazırlanıyor

Donald Trump’tan Ramazan mesajı

Bursa Nilüfer’de su kesintisi uyarısı

Gazze’de bombalar olmadan ilk sahur

Mustafa Bozbey: Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum

Bursa emniyetinden 700 personelli operasyon

Komisyon bir kez daha toplanıyor: Ortak raporda sona gelindi

Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç gözyaşlarıyla uğurlandı

İnegöl’de uyuşturucu sevkiyatına polis baskını

BESAŞ ramazan pidesi 25 liradan satışta

İnegöl'de öfkeli genç ablasını bıçakla rehin aldı

Yenişehir’de Komutan Büğdüz’e duygusal veda

Bursa’nın yerli otomobili Amperino yatırımcısını bekliyor

TİMBİR Yönetimi şubat toplantısını online yaptı

Yıldırım Belediyesi’nden Ramazan’a özel etkinlik ve iftar programları

Yükleniyor