Milli Güvenlik Kurulu yarın toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. MGK toplantısında, diğer bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da ele alınacak.

GÜNDEM 21.05.2025 12:08:00 0
Milli Güvenlik Kurulu yarın toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bu yıl üçüncü kez Beştepe’de toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi, "terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda sürdürülen çalışmalara ilişkin son gelişmeler olacak.

MGK toplantısında, terör örgütü PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma kararıyla ilgili süreç ayrıntılı biçimde ele alınacak. Türkiye’nin bu konudaki kırmızı çizgisi, örgütün sadece Türkiye'deki değil, aynı zamanda Suriye ve Avrupa yapılanmalarının da aynı doğrultuda hareket etmesi olarak vurgulanacak. Kurul, sahadan gelen askeri ve istihbari bilgileri dikkate alarak, örgütün elindeki silahların toplanmasına yönelik mekanizmaların işletilme yöntemlerini değerlendirecek.

Suriye'deki gelişmeler de toplantının bir diğer önemli başlığı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile gerçekleştirdiği temasların sonuçları masaya yatırılacak. Ayrıca, MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın bu hafta gerçekleştirdiği Şam ziyaretine ilişkin kurul üyelerine bilgi sunması bekleniyor.

MGK’nın gündeminde yer alan bir diğer kritik konu ise Türkiye’nin ara buluculuğunda yeniden şekillenen Rusya-Ukrayna barış süreci olacak. İstanbul’da yürütülen müzakerelerde gelinen aşama değerlendirilecek; yaklaşık 3,5 yıldır süren savaşın kalıcı şekilde sonlandırılması için atılabilecek adımlar görüşülecek.

Toplantıda ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları başta olmak üzere bölgesel ve küresel güvenlik konularının da ayrıntılı biçimde ele alınacağı bildirildi.

İnegölspor Beyaz Grup’ta mücadele edecek!

Bursaspor’un rakipleri belli oldu!

Ümit Özdağ hakkında tahliye kararı!

AK Parti hibenin peşini bırakmıyor

Katil İsrail yine sivilleri hedef aldı

Ümit Özdağ yeniden hakim karşısında!

Yıldırım’da yaz spor okulları başlıyor: 17 branşta eğitim, binlerce çocuğa spor imkanı

Bursa’da küresel sağlık adımı

Osmangazi yetenek evleri’nden coşkulu yılsonu etkinliği

İran'dan "önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak" açıklaması

Kamu Hastanesinde Haksız Kazanç Soruşturması: 6 Gözaltı

Borsa İstanbul güne 9.355,81 puandan başladı

6 ilde 40 FETÖ şüphelisi yakalandı

Brent petrolün varili 72,60 dolardan işlem görüyor

75 ilde uyuşturucu operasyonu: 2 bin 311 zehir taciri yakalandı

FETÖ'nün öğrenci yapılanmasına operasyon: 11 gözaltı

Atış Yapı konkordato ilan etti!

Doğancı Tüneli, Temmuz ayında açılıyor

Başkan Yılmaz Kayhan Çarşısı esnafını ziyaret etti

Yıldırım’da mezuniyet buluşması

Osmangazi Belediyesi’nden Gençlik ve Spor Şenliği

Tünelin ucundaki ışık nihayet göründü: Doğancı Tüneli açılıyor!

Gazze'de ölü sayısı 55 bin 432'ye yükseldi

Mavi Vatan’ın gururu Türkiye’ye dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan çatışmaları durdurmak için devreye girdi

Türkiye Pickleball Ligleri'nin ilk şampiyonları Bursa'da belli oldu

İnegöl'de yaz spor okullarının provası spor şenliğiyle yapıldı

Şehit padişah Bursa’daki kabri başında anıldı

Türk karatecilerden uluslararası başarı

İmamoğlu hakkında istenen ceza belli oldu

Yükleniyor